Mam w tel wgrane 6-7 aplikacji. Ostatnio podczas odbioru jednego z smsów o trzymałem komunikat "mało miejsca". Przez kolejny dzień nie otrzymałem zadnego smsa - sprawa wyglądała tak, że dostaje smsa i mam koperte i zaraz sama znika ... a w tell znikaja mi wszytskie poprzednie smsy ... czasem 1 czasem 2 smsy zostawały.
Wyrzuciłem 2 aplikaje i jest ok....
Moze ktos spotkal sie zpodobnym problemem?
Dodam ze problem pojawił sie przed wgraniem softu 4.5 :)
Mi się kiedyś pojawił komunikat że nie ma miejsca na nowe obiekty w dzienniku połączen?! No to sobie bez zastanowienia wcisnelem "ok" i wywaliło mi wszystkie sms'y (nie zapisane na karcie) i cały dziennik połączeń od tamtej chwili co miesiąc albo częściej (zalezy od ilosci sms'ow) wywala mi esy i dziennik bez komunikatu. Rozwiązanie jest jedno albo sam wybierasz esy do usunięcia albo bb sam sie ich pozbedzie (wszystkich:)
jesli poziom wolnej pamieci na twojej Blackberry zblizy sie do 1.5mb, to zaraz twoja blackberry uruchomi Low Memory Manager, i zacznie usuwac: spis polaczen, stare (nie zapisane ) maile, historie przegladarki i inne...
jakie rozwiazanie tego problemu??
wyzuc programy ktorych nie uzywasz..... ja sie pozbylem na przyklad BB messanger, "pomocy", oraz wszystkich niepotrzebnych "motywow"....
sprawdzaj sobie poziom wolnej pamieci i odpowiednio czesto usuwaj stare wiadomosci i wyjmij baterie....#
powinno pomoc
_________________ I've been a weirdo every since the Doc said 'push'...
ale to chyba w wersji BIS. W BESie nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Ale warto pamiętać, żeby ustawić wyższość skrzynki nad terminalem. Ale skasował też Ci maile na skrzynce czy tylko w urządzeniu?
na szczescie tylko skasowal na urzadzeniu, na skrzynce wszystko zostalo..a jak ustawic wyzszosc skrzynki nad terminalem?
masz racje, mam BIS
pozdrawiam
_________________ BB 8300 (PLUS GSM) BIS
v 4.2.2.141
Jak jesteś w folderze "wiadomości" wciśnij klawisz BB i wybierz "opcje". Tam masz "synchronizacja poczty e-mail". W opcji "usuń z" ustaw "monituj" a w "konflikty" - "Skrzynka pocztowa ma priorytet"
Na szczescie przy BIS kasowanie wiadomości nawet dając opcję "skasuj w urządzeniu i na skrzynce" to kasowanie na większości skrzynek nie działa. To chyba kwestia konfiguracji na poziomie SMTP/POP3 na serwerze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum