BlackBerry Forum  Strona Główna BlackBerry Forum
Pierwsze polskie forum BlackBerry

FAQ - PIERWSZA POMOCFAQ - PIERWSZA POMOC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: ruli
2008-08-18, 10:22
Zniesmaczenie autoreklamą Lukasa
Autor Wiadomość
RBuzz 

BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-07-02, 11:49   

exeed napisał/a
a jakbym chciał to mógłbym

Gimnazjum powiadasz...
Szlag, to silmä silmästä mnie kiedyś wykończy... ;p

twoface 
Moderator
BES Admin

Wysłany: 2008-07-02, 12:15   

exeed napisał/a
twoface jak już kogoś cytujesz to cytuj dokładnie bo zupełnie zmieniłeś znaczenie części mojej wypowiedzi którą zacytowałeś

przeczytaj jeszcze raz te 4 linijki które napisałem o tym reklamowaniu i konkretnie wytknij mi dlaczego nie powinienem tego napisać

oczywiście moderator ma subiektywne zdanie więc normalne, że cokolwiek nie po jego myśli jest złe

Ale ja nie mówię że nie powinieneś tego napisać. Tylko mówię że offtopujesz w wątku. Takie uwagi powinieneś pisać właśnie tutaj bo po to jest "Książka skarg i wniosków". Mógłbyś ładnie podlinkować do tamtego tematu/posta lukasa i by było ok.
Nie jestem za cenzurą a jedynie za porządkiem. Jak ktoś chce się doszukać czegoś w wątku o simlokach po co ma się przekopywać przez dwie strony dyskusji na całkiem inny temat.
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise

porhinio 
Moderator

BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-07-02, 15:11   

maniekes napisał/a
... to chyba normalne ze jak sponsoruje to ma na gorze swoj napis...

Wykorzystałem cytat z wypowiedzi @maniekes'a, ale generalnie odnosi się to do tematu tej dyskusji.
Otóż chciałbym przypomnieć tutaj fragment regulaminu tego forum:
Główna zasada
Forum bbpolska.org jest własnością prywatną i w związku z tym najwyższym prawem na forum jest głos administratora i jego decyzje. Demokracja nie ma zastosowania.

a zatem świadomie rejestrując się na naszym forum, ZGADZAMY SIĘ z regulaminem. I tyle, święte prawo własności. Moja własność=moje warunki.
Samsung i780

Jazux 
8300/7730/7290

Wysłany: 2008-07-02, 18:09   

Coś widzę, że zaraz krew się poleje... exceed, rozumiem, że Ty wolałbyś wydać o jakieś 30zeta więcej, byle tylko nie używać reklam? Ciesz się że lukas wstawił tylko link, a nie jak maniekes opowiadał obrazek większy od forum ze znikającym Xem... Płaci, ma prawo, takie samo jak np. Orange umieszczające swoje bilboardy na ścianach zabytkowych kamienic...

ruli 
Administrator

BlackBerry: 8310
PIN: 206C471B
Wysłany: 2008-07-02, 20:28   

ech dzieci.... pozwolicie, że wypowiem się jako najstarszy użytkownik, a przede wszystkim założyciel tego forum (ale już nie właściciel) ....
Więc tak....:
dawno dawno temu w mojej wielkiej głowie narodził się pomysł założenia naszego forum. Tak na prawdę forum było założone hobbystycznie i nie wiązałem z nim żadnych planów biznesowych. Po jakimś czasie jakiś miły człowiek zaproponował mi zakup naszego forum (i to za całkiem przyzwoite pieniądze) jak nie ciężko się zorientować to był właśnie lukas. Nie chcę wnikać w szczegóły, ale życzę wszystkim tak uczciwych klientów / kontrahentów jak lukas właśnie (nie odbierajcie tego jako wazeliny.. nie mam w tym żadnego interesu - piszę tylko jak było)
Tak więc wracając do sedna, człowiek wydał pieniądze na zakup forum, całość stoi na jego serku i w domenie przez niego opłacanej, tak więc wydaje się, że może tu robić wszystko. Wydaje mi się, że i tak nie wykorzystuje tej sytuacji w jakiś nachalny sposób (ja np. schowałem sobie reklamę z pierwszej strony - sorry lukas, ale mam za słabego kompa i łącze na takie kobylaste flesze)....
hmmm.. chyba się troszkę rozpisałem.
reasumując:
według mnie lukas ma jak największe prawo do umieszczania tutaj swoich reklam.
tak samo jak exceed ma pełne prawo do krytyki.
tak samo jak wszyscy z tu piszących mają prawo do krytyki takiej krytyki....
itp itd itp.....
ponieważ temat wydaje się wyczerpany, a dalsze posty obawiam się nic nie wniosą do dyskusji postuluje zamknięcie, nie zamykam, żeby potem nie było, że stary cenzuruje....

p.s.
lukas - duży punkt dla Ciebie za nie zabieranie głosu w tym wątku (no chyba że go jeszcze nie widziałeś) ja bym nie wytrzymał.

www.zegarludowy.com - jesteś już?

alien125 

BlackBerry: 8707v
Wysłany: 2008-07-02, 23:54   

Brawo ruli - gratulacje dla tego pana za jego wspaniałą i pokrzepiającą przemowę do ludu.

lukas 

PIN: 251D3E54

Wysłany: 2008-07-03, 11:40   

Witam.

Przyglądam się temu tematowi od początku i powiem szczerze że niezła dyskusja się rozpętała.
Długo zastanawiałam się co napisać i w zasadzie trzy wiadomości skasowałem.
Pierwsze były bardzo krótkie - odnoszące się do regulaminu jednak postanowiłem napisać coś więcej.

Trochę historii...
Założycielem forum był ruli i to On zasługuje na miano jedynego prekursora forum o BlackBerry w Polsce - niski ukłon za to.
Po długich posiedzeniach na tym forum postanowiłem to forum kupić ponieważ ma swój klimat, sporą wiedzę, wygląd i co najważniejsze rewelacyjnych moderatorów których z taką wyrozumiałością, cierpliwością a przede wszystkim wiedzą nie ma nigdzie indziej. Celem nie było wykupienie forum i zarabianie na nim a dostęp do osób z szeroką wiedzą o BlackBerry bo jak wiemy nie ma wielu osób w Polsce które dobrze znają technologię BB.
W czasie zakupu forum zajmowałem sie wdrożeniami BlackBerry oraz serwisem stąd taka potrzeba.

Po pewnym czasie po wielu zapytaniach od moich klientów odnośnie akcesoriów BlackBerry postanowiłem testowo ściągnąć kilka rzeczy i zobaczyć czy coś z tego będzie. Paczka przyszła i po sprzedaży części akcesoriów swoim klientom zostało kilka w domu wiec postanowiłem zrobić sklep internetowy i wrzucić to na stronkę.

Present Day.

Na dzień dzisiejszy rozbudowałem cały sklep jednak zapotrzebowanie na te rzeczy nie powalają, wesprzeć sprzedaż postanowiłem umieszczeniem reklamy które daje swój skutek w pewnym sensie.

Meritum.

exeed

Cytat
reklamowanie samego siebie jest co najmniej niesmaczne

Ile for jest bez reklamy? wejdź www.blackberryforums.com - zobacz gdzie nie ma reklamy

Twoim problem jest sprzedaż akcesoriów i się nie dziwię bo jak napisałem wcześniej zapotrzebowanie nie powala ale exeed jak chcesz możesz wykupić reklamę na bbpolska.org a całość dochodów będzie przeznaczone nie na utrzymanie bo to już jest opłacone (wejdź na cennik home.p i policz serwer plus domena) a na reklamowanie czyli zakup kolejnych gadżetów reklamowych lub sponsoring spotkania blekbeerowców (opłacenie dużej ilości whisky i piwa) w najbliższym czasie.

Jet to dla Ciebie niesmaczne bo tracisz klientów ale z punkty widzenia klienta może to być opłacalne bo już nie raz słyszałem że ktoś zapłacił za simlocka 250 zł. a wydaje mi się że moja cena jest już ceną przystępną choć i tak za wysoką ale ceny dyktuje ktoś inny.
Cytat

Cytat
lukas napisał/a
ramadeus, Ja nie wnikam skąd jest kod czy od Orange UK czy od innej instytucji, wyjaśniam że można ściągnąć simlocka z Orange Uk poprzez wpisanie kodu, a Ty piszesz że nie ma żadnych kodów... chyba źle mnie zrozumiałeś i te tralala to zachowaj dla siebie.

ja widzę, że ktoś inny kogoś nie zrozumiał a najeżdżacie na gościa który wniósł parę konkretnych informacji i nazywacie je nieważnymi, akurat dla mnie były ważniejsze niż pozostałe posty których treść to minuta googlowania

Dla Ciebie ważna informacja jest skąd ten simlock pochodzi, prosto od operatora czy od pośrednika ale zwykłego zjadacza chleba nie interesuje skąd tylko za ile Ty masz widocznie inne zdanie poza tym wypowiedzi "tralalaa" są bardzo nie na miejscu w stosunku do każdej osoby na tym forum. Głupie teksty do moderatorów oraz administratorów nie będą tolerowane.

Reklama jest i będzie na tym forum na jesień planowane jest przenoszenie forum na jakiś profesjonalny silnik , może vBulletin i powiedz kto poniesie za to koszty?Kto ponosi koszty pozycjonowania, updatów, utrzymania itp?
Myślisz że to wszystko jest za darmo?Niestety te koszty przechodzą nie w setki tylko w tysiące!

Kolejną rzeczą jest praca moderatorów jaką wkładają w to forum ile jest warta? - dla mnie jest bezcenna!!!

Z poważaniem
Łukasz Czernik

exeed

Wysłany: 2008-07-14, 10:22   

Te wszystkie rozbudowane wywody na temat utrzymania forum, kosztów, reklam, pracy moderatorów itd. są zupełnie nie na temat. Reklama to rzecz normalna i nic do niej nie mam, a to, że ktoś ma ambicję prowadzić forum to dlatego, że chce i nikt go do tego przecież nie zmusza. Poruszyłem temat autoreklamy w postach a nie reklamy jako takiej na forum. Nie zdarza się ona często ale zdarzyła się więc zwróciłem na to uwagę. Moim zdaniem jest to nie fair - nie w stosunku do konkurencji - tylko do osób zainteresowanych które czytają dany temat. Forum powinno nieść bezinteresowną pomoc i bez żadnych akcentów komercyjnych przy tej pomocy. Jeżeli na czymś zarabiam i polecam to komuś to dlatego żeby to u mnie kupił i przez to on będzie zadowolony ale ja jeszcze bardziej bo zarobie. W przypadku simlocków to sprawa wygląda tak, że nie można ich samemu "wyprodukować' tylko trzeba kupić kody od kogoś innego więc jeżeli ktoś sprzedaje takie kody to logicznym jest, że można je kupić też taniej.

Chciałbym jeszcze dodać, że zupełnie nie zajmuję się komercyjnie tematyką simlocków BlackBerry (nie licząc oczywiście modeli które można odblokować samemu) i ani nie kupuję kodów ani ich nie sprzedaję więc tamta autoreklama nie jest dla mnie żadną konkurencją. Nie piszcie też głupich komentarzy, że komuś zazdroszczę reklamowania się bo nie potrzebuję tego, jakbym miał taką potrzebę to używałbym chociażby działu "Giełda".

Lord_Set 
BB 8300

Wysłany: 2008-07-15, 10:42   

Ludzie o czym wogóle mowa, Lukas sponsoruje forum nie pobierając żadnych opłat za członkostwo i chwała mu za to. @exeed a co do reklam Lukasa to jest ich naprawdę mało. Każdy zamieszcza jakieś linki na tym forum i wszystko jest ok ale jeśli zamieści je właściciel forum to już się pojawia problem? Rozumiem że nie każdemu podoba się ten stan rzeczy ale nawet najwięksi przeciwnicy muszą przyznać że forum nie jest naszpikowane reklamami Lukasa mimo że ma do tego całkowite prawo.

sn00p 

BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-08-18, 10:07   

exeed, bez obrazy, ale ...

STOP MONGOLSKIM POSTOM

1. Z tego co sie orientuje na tym forum niewolnictwa nie ma ... droga wolna.
2. Uszanuj to co lukas robi zamiast siac zamet.
3. ad.1 - demokracji tez nie ma =]
4. Sklep o ktorym mowa ma bogata oferte i dobre ceny, wiec jak dla mnie to powinno sie go reklamowac jak najwiecej.
5. Sorry, no ale czlowieku ... "nie sraj we wlasne gnizado" jesli wiesz o czym mowie ...

Jak dla mnie to EOT.

exeed

Wysłany: 2008-08-18, 10:18   

Jak widać po datach, ta dyskusja skończyła się już dawno więc odgrzebując ją ten czerwony napis odnosi się chyba raczej do ciebie.
P.S. A może jednak ktoś po dłuższym czasie zrozumiał o co mi chodziło?

ruli 
Administrator

BlackBerry: 8310
PIN: 206C471B
Wysłany: 2008-08-18, 10:21   

dobra wystarczy.
Jak macie jakieś wątpliwości w powyższej sprawie jeszcze, rozwiązujcie je w piaskownicy pod blokiem.

zamykam

www.zegarludowy.com - jesteś już?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi