Problemem dla Użytkowników BB korzystających z Gmaila, Opery i innych programów tego typu-bez wykupionej usługi BES/BIS - jest każdorazowe(np przy sprawdzaniu poczty)
łączenie z Netem-powodujące ze koszty tych połączeń sa wielokrotnie wyższe niż przy jednym-TRWAJACYM nawet wiele godzin połaczeniu, ale nie powodującym ciągłych "inicjacji" połaczeń-za które każdorazowo trzeba płacić!
PYTANIE: Czy istnieje jakis program do zainstalowania na BB- który po połączeniu z Netem - podtrzymywałby w sposób ciągły to połączenie- w tle takiego programu- można by sprawdzać poczte,przegladac www-płacąc jedynie za "zużyte" kilobajty-za to bez opłat inicjujacych połączenie...
Pozdrawiam
Prawdopodobnie znalazłem rozwiązanie!
Chciałem o tym napisac w oddzielnym temacie, ale nie jeste do końca pewien czy program będzie działał więc zameiszczam narazie tu.
Znalazłem tajny radziecki projekt, który zajmuje sie modyfikowaniem Opery Mini o tajemniczej nazwie Opera Mini MOD.
Pomimo że jest on cały czas modyfiowany to bazuje na wersji 2.0 Opery Mini ( aktualnie wykonują testy na wersji 3.1), więc jako sama przeglądarka jest dla nas mało atrakcyjna pomimo masy dodatkowych funkcji takich jak zakładki, obracanie ekranu czy kopiowanie tekstu.
Przejdźmy do konretów. Jedną z opcji Opery MOD jest stałe podtrzymywanie połączenia GPRS.
Instalujemy Opere, włączamy ją wchodzimy w Menu->Tools->Settings->Network i zaznaczamy Shadow Connect.
Jak widać możemy wpisać adres strony, z którą będziemy cały czas w kontakcie, gdyby strona podana domyślnie przestała egzystować.
W załączniku dodaje program do ściągnięcia.
Dajcie znać czy ten myk działa jak należy!
miki: zainstaluj sobie MiniMoni do kontroli przepływu gprs, u mnie nie działa bo nie jest dostosowany do softu 4.5, w nim łatwo zobaczysz czy faktycznie ta funkcja działa jak należy.
Prawdopodobnie znalazłem rozwiązanie!
Chciałem o tym napisac w oddzielnym temacie, ale nie jeste do końca pewien czy program będzie działał więc zameiszczam narazie tu.
Znalazłem tajny radziecki projekt, który zajmuje sie modyfikowaniem Opery Mini o tajemniczej nazwie Opera Mini MOD.
Pomimo że jest on cały czas modyfiowany to bazuje na wersji 2.0 Opery Mini ( aktualnie wykonują testy na wersji 3.1), więc jako sama przeglądarka jest dla nas mało atrakcyjna pomimo masy dodatkowych funkcji takich jak zakładki, obracanie ekranu czy kopiowanie tekstu.
Przejdźmy do konretów. Jedną z opcji Opery MOD jest stałe podtrzymywanie połączenia GPRS.
Instalujemy Opere, włączamy ją wchodzimy w Menu->Tools->Settings->Network i zaznaczamy Shadow Connect.
Jak widać możemy wpisać adres strony, z którą będziemy cały czas w kontakcie, gdyby strona podana domyślnie przestała egzystować.
Czy ktos to przetestowal? Czy dziala jak w zalozeniu mialo dizalac podtrzymujac gprs`a?
Swoja droga nie mialem odwagi sprawwdzic czy z BIS napiczany jest dalej w sposob za 5 kb ciach cale 100? Jak pisze po kosztownych probach korzystania z gprs w era niekoniecznie chce testowac osoiscie wiec moze ktos wie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum