Wysłany: 2008-07-07, 13:44 Zgranie oprogramowania z terminala?
W skrócie.
Chcę zgrać oprogramowanie z nowego terminala 8310 Curve z softem ERA i chcę go wcisnąć w swojego 8310. Czym zgrać soft z terminala ERA? Czy wogóle jest to możliwe? Nie znalazlem oprogramowania do 8310 na stronach ERA. Czy ktos może pomóc?
Ano to, że ten do którego chcę wcisnąć soft z ERY taki już miał. Jednak po resecie stracił możliwość korzystania z przeglądarki internetowej i kilka pośrednich pierdułek. Dlatego potrzebuję wyciągnąć soft z takiegó który nie został pozbawiony tych wszystkich operatorskich dodatków i wgrać go z powrotem do tego który był resetowany i stracił te wszystkie dodatki.
A nie wystarczy zrobić backup z jednego i wgrać na drugi?
Zresztą nie masz większego wyjścia bo samego softu się nie da zgrać, znaczy da się ale to sie mija z celem bo zgrasz same moduły i po wgraniu na drugi terminal byłoby tak jakbyś wgrał soft od nowa. Więc jedynym rozwiązaniem jakie mi się nasuwa to backup.
O backup'ie też myslałem. Ale właśnie wedlug mnie byłoby wgranie softu od nowa. Ale spróbuję zatem najpierw wykonać backup i tym backupem przywrócic stan pierwotny. Zobaczymy. Jak nie, to będę dalej szukał sposobu na zgranie softu.
BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-07-13, 13:03
Jazux napisał/a
Domel napisał/a
Nie s?ysza?em o tym, ?eby przegl?darka nie dzia?a?a z powodu z?ej wersji OS, to nie logiczne.
Je?eli nie masz BIS/BES to BBOS nie dzia?a... Tak by?o do softu 4.2.1.100 bodaj?e....
To pewnie dlatego nie uswiadczylem tego zjawiska.
W takim razie OS updejt powinien pomoc, a BB bez uslugi BIS/BES to brak sensu. To tak jak kupic pistolet z celownikiem laserowym jako wskaznik laserowy ;)
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum