Kupuj torx-y. To są właśnie takie śrubki. Jutro Ci napiszę jaki zestaw ja mam (aktualnie w pracy został). Zajrzyj tu jutro po 10 to będziesz miał nazwę i może link do aukcjii na allegro.
Do BB (jak i większości telefonów) są potrzebne torx'y 0.6 i 0.5 . Ja osobiście znalazłem w internetowym sklepie z elektroniką(nie pamiętam już jakim) zastaw siedmiu torx'ów (od 0.5 do 1.5) za 12zł i nie są najgorsze. Mają twarde końcówki co jest bardzo ważne lecz występuje tendencja do przekręcania się części roboczej w rękojeści, a to nie jest jakiś bardzo poważny problem bo wystarczy odrobina kleju typu "kropelka" i dalej są jak nowe.
apol
BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-07-28, 15:04
alien125 napisał/a
Siła dokręcenia zależy na pewno od tego czy BB była już rozbierana.
sila dokrecania jest odgornie ustalona przez RIM i nie ma podzialu czy byl rozkrecany czy nie pozatym w serwisie nie wykorzystuje sie ponowanie obudow kazdy serwisowany tel(o ile jest na gwarancji) dostaje nowa obudowe taka polityka firmy.
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-07-28, 21:25
hm ze tak sie wetne do rozmowy... ;]
po co zamawiac torxy z allegro i meczyc sie z poczta polska 2 tygodnie (ew bulic za kuriera) jak mozna isc do castoramy/practikera czy jakiegokolwiek sklepu i tam kupic takie same wkretaki z 2zl drozej niz za allegro ale za to bez przesylki ;]
zeby nie bylo ze wymyslam to ja swoje tam kupilem i jak dotad dzialaja :)
Byłem w Praktikerze - no i były torxy ale duże. Małe końcówki były pakowane po 2 szt i za 12PLN. Jak dla mnie duzo więc poszukałem na allegro i mam cały komplet za 25PLN :)
apol ale mi chodzilo o prytwatne, domowe rozbieranie jezynki. Watpie, zeby ktos w takim przypadku uzywal klucza dynamometrycznego aby okreslic sile dokrecenia srobek..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum