Na zagranicznych forach i w serwisach informacyjnych chodzą już plotki o nowej wersji systemu do naszych jeżynek , a mianowicie wersji 4.3. Została już nawet wypuszczona seria modeli Curve (8300) z nowym oprogramowaniem. Według plotek nowy system będzie działał ze wszystkimi modelami, które obsługiwały system 4.2.1 i 4.2.2, oraz które mają minimum 64MB pamięci wewnętrznej.
Zalicza się do tego mam nadzieje moje 7130g 8700, 8800, Pearl 8120 itd...
Załączam pare fotek nowego systemu, ciekawi mnie opcja Wireless Upgrade.
Jeżeli "Wireless upgrade" okaże się upgradem softwere'u bezprzewodowo to ukłon w stronę BB. Tak czy inaczej funkcja będzie zapewne aktywna tylko dla tych z BES ewentualnie BIS.
Taka opcja ułatwiła by mi życie. Już ostatni raz wziąłbym terminale od użytkowników wgrał im tą wersję softwaru a później wczytywałbym nowe softwery tylko na BESa i z głowy.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Wgrywal ktos juz 4.3??? albo jestem slepy albo nie widze pliku Vendor.xml ktory mam usunac... jesli odpalam program to co najwyzej moge dodawac i uswac apliakcji a sam soft pozostaje ebz zmian :(
Mavic, jak go wgrałeś? Mam zainstalowaną na kompie wersje 4.2 PL zainstalowałem 4.3 ale plik Vendor.xml wywaliłem już przy wgrywaniu 4.2 teraz go nie ma :/ i nie wiem co zrobić zeby 4.3 się ladniej wgral :) Prawda że w 4.3 mozna wideo robić?
tak można nagrywać wideo..tylko ja mam malutki problem zdjęcia i filmiki zapisują mi sie z rozszerzeniem, VID 00002.3GP.lock.rem (dla wideo) lub IMG00019.jpg.rem (dla zdjęć).
Miał ktoś takiego ??
Ogólnie to nie wiadomo nawet czy wyjdzie to 4.3, podobno mają zaprzestać już prace nad nim z powodu trudności w przystosowaniu jądra systemu do nowych aplikacji.
Plotka głosi że prace nad 4.3.xx nie będą kontynuowane, zostanie on zastąpiony nowszym 4.5
W oficjalnej notce RIMu możemu przeczytać np, że do korzystania z Documents to go będzie potrzebny os 4.5....
http://www.rim.com/news/p...1_2008-01.shtml
2) Microsoft Office Word and PowerPoint files will be supported in conjunction with BlackBerry device software v4.5 and Microsoft Excel files will be supported in conjunction with a subsequent software release expected later in the year.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum