Wysłany: 2008-06-06, 10:22 Zablokowana sieć pomocy!
Witam jestem świeżym posiadaczem BB 7230. I mam problem z simlockiem.A więc zaczne od początku. Poczytałem ,poszukałemi znalazłem wątek o tym że 10 razy błędnie wpisany kod odlokowywujący, wyczyśći urządzenie i powinno sie pojawić ..enter new password..
wtedy magiczny programik kabel do kompa i zczytujemy kod i go wpisujemy i po simlocku.Niestety w mojej bb tak sie nie stało i pojawiło się ..sieć zablokowana.. pomóżcie co teraz można z tym zrobić ??? Simlock jest w Vodafone uk. Wgrałem nawet nowego softa v4.0.2.35 i język polski i nic . Czy błędem była próba zdjęcia simlocka jak jeszcze był soft v3..... Dzięki za odpowiedzi pozdrawiam
Po pierwsze w temacie o zdejmowaniu simlocka pisze wyraźnie że soft ma być 4.X więc nie robimy tego na sofcie 3.X
Po drugie spróbuj tym programem http://www.bbpolska.org/c...ramik-vt175.htm
Albo jest jedna szansa jeszcze... Jakiś koleś się chwalił oficjalnym softem serwisowym, który czyści także obszar MEP, ale takie rzeczy tylko w stanach....
Dziekuje za odpowiedzi narazie bb zostaje odłożone na półke ale przejde sie do salonu vodafone i zobacze co mi tam powiedzą. Może coś poradzą. o wynikach postaram sie napisać Thanks a lot!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum