dodano 14:18
- jestem w trakcie testowania, załączam screen gdzie jak widzimy są m.in predefinowane ustawienia dla 8100 i 8800
dodano 14:35
- a zatem, program daje pliki bez problemu odtwarzane na mojej 8300, synchronizacja dobra, jakość obrazu dużo lepsza niż przy konwersji BB Video Converter, jednakże coś za coś, pliki wyjściowe są sporo większe (aczkolwiek program ma tyle opcji że można do woli eksperymentować z ustawieniami).
- świetnie radzi sobie z plikami .flv
Witam,
testowales ten program? ja uzywam "MediaCell Mobile Video Converter", jestem z niego zadowolony tylko sa dwa minusy:
* przerabiam w formacie mp4 i xplayer sobie z nim nie radzi..
* przy przewijaniu duzych clipow wystepuje brak synchronizacji dzwieku z obrazem, w "xvid3psp" tez tak jest czy to wina telefonu a nie conversacji?
_________________ "nie pytaj, tego nie wie nikt, bo nikt nie wie tego, ze mam cos czego nie masz ty..."
mozna jakos fim odpalic zeby lecial w full screen ?? w jakiej rozdzielczosci go trzeba kowertowac?? na ta 170.. (innej nie mma mozliwosci wybrac) mam takie male okienko..
porhinio, mam pytanko.. jakich uzywasz ustawien do konwesacji na BB 8300? bo przy ustawieniach MP4 bb 8300 - ekran nie jest full screen a przy innych albo nie mam obrazu albo jest nie rowno dzwiek do obrazu..
przy dekoderach ustawiasz na disabled? czy cos tam jednak dajesz...?
napisz jak do czegos doszedles bo sprawdzanie kazdego ustawienia jest czasochonne =]
pozdrawiam,
Magik
_________________ "nie pytaj, tego nie wie nikt, bo nikt nie wie tego, ze mam cos czego nie masz ty..."
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-01-05, 09:33
Magik88 napisał/a
porhinio, mam pytanko.. jakich uzywasz ustawien do konwesacji na BB 8300? bo przy ustawieniach MP4 bb 8300 - ekran nie jest full screen a przy innych albo nie mam obrazu albo jest nie rowno dzwiek do obrazu..
przy dekoderach ustawiasz na disabled? czy cos tam jednak dajesz...?
napisz jak do czegos doszedles bo sprawdzanie kazdego ustawienia jest czasochonne =]
pozdrawiam,
Magik
A zatem, ja używam domyślnych ustawień dla BB8800, żadnych innych opcji nie zmieniałem, bawiłem się jedynie opcjami kodeków np. "Xvid 1p 768k" lub "Xvid HQ Ultra" itd. Po Twoim poście na wszelkie sposoby walczyłem z tym programem aby zmienić rozdzielczość video na 320x240, o ile oczywiście proporcje obrazu na to pozwalały (zakładka video i tam jest bodajże Resoluton/Aspect) i nie udało mi się nigdy uzyskać video o parametrach 320x240 (walczyłem również z funkcja "crop" i nic). Poddałem się i przyjmuję to co proponuje program
pzdr.
dzieki za... wszystko. ze chcialo ci sie popatrzec na ten program. ja sie jeszcze pobawie jak znajdze chwile czasu i jak do czegos dojde to sie tym podziele =] pzdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum