Wysłany: 2008-09-04, 15:12 Xperia(WM) vs BOLD(Blackberry OS)
Witajcie,
Zastanawiam się nad zakupem, któregoś z powyższych modeli.
Zdaję sobie z tego sprawę, że znajdę tutaj jedynie miłośników BB, mimo to chciałbym Was zapytać:
1. W czym lepszy będzie Bold w porównaniu do telefonu opartego na WM?
Proszę o pominięcie usługi BIS.
Zależy mi na funkcjach biznesowych, szczególnie terminarz(konieczna synchronizacja) i funkcjach multimedialnych: dobry aparat.
2. Jak wyglądają mapy gps dla Polski?
3. (tak przy okazji) Jak kupię Bolda z UK, to już po gwarancji? Muszę liczyć na to, że się nie popsuje?
ad 1 ) to zależy, na pewno BBOS jest stabilniejszy od WM ale pod WM jest na pewno więcej softu.... aha i jeszcze coś WINDOWS TO ZUO!!!!!
ad2). na bb póki co nie istnieje rezydentna mapa polski, wszystko sciągasz na bieżąco (tylko pytanie czy szukasz navi czy telefonu)
ad3) Blackberry się nie psują. Ale wydaje mi się, że gwarancja jest ważna w całej Europie - oczywiście z dowodem zakupu.
p.s.
Pamiętaj tylko, że Experii tak na prawdę jeszcze nie ma (a jak producent się tyle z tym buja i tyle razy odkłada premierę to może to być jeszcze ciut niedopracowane).
1. Zdecydowanie BBOS bije WM, chyba, że lubisz grać w gry z wapstera.... Funkcje biznesowe to Bold też miażdży większość userów (nie miałem go, ale skoro 8300 tak robi, to Bold też) Jedeynym minusem jest to, ze soft jest w "późnej becie".
2. Z darmowych BBMaps, nie wymiatają, ale jeżeli nie będziesz używał GPS między małymi liczkami to daje radę. Kolejna darmowa: GMaps, to Google, więc jest O.K., ale to tylko Google, więc nie ma głosowego naprowadzania. Z płatnych jest już więcej, ale forum wyczerpuje temat.
3. Jeżeli nie będzie Ci się chciało jechać do UK to raczej tak, ale BB trudno zepsuć tak, żebyś nie mógł go naprawić samego.
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-09-06, 10:42
Jeśli chodzi o tą niezawodność BB to jednak bym polemizował. Na początku roku moja firma kupiła od ERY 12 modeli BB 8800. Przez ten czas 3 telefony były już wymieniane bo były jakies awarie, a to był problem z kulką albo poprostu przestał się włączać. Ja osobiście miałem też wymieniany telefon coprawda teraz już jest wszystko OK.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum