Wysłany: 2008-07-24, 01:29 Wysyłanie zdjęć z BB przez e-mail (BIS) na stronę www
Czy ktos z was moze polecic mi jakis istniejacy soft nadajacy sie do tego aby (wykorzystujac BIS) zdiecia wyslane e-mailem trafialy bezposrednio na strone www. Chodzi mi o cos opensource dzialajacy po stronie serwera na linuxie. Chcialbym zrobic sobie maly fotoblog na ktory wysylal bym wybrane zdiecia - a jeszcze jak by sie dalo z komentarzem to juz by bylo rewelacyjnie. Stawiam ze ktos juz pewnie rozpoznawal temat?
Możesz spokojnie zrobić bloga tylko dla siebie. Nikt inny nie będzie go widział
Prawie o takie cos chodzi, ma to byc miejsce gdzie beda mogli zagladnac tylko znajomi, nie kazdy przeciez musi widziec imprezowe fotki. Jak bede mial chwile czasu i napisze cos w tym stylu to udostepnie. Tx za odp.
Masz zamiar napisać skrypt od początku? Jeśli tak, i jeśli poza możliwością wysłania zdjęć, umożliwisz wysłanie mailem zwykłego wpisu to Ciebie ozłocę ;)
Wiem, że blogger.com i blogspot.com umożliwiają coś takiego, ale niestety wszystkie posty wysłane mailem mają rozjechany wygląd (akapity w różnych miejscach itp) - a nie po to wysyłam mailem wpis na bloga żeby potem go w domu dopieszczać ;)
Masz zamiar napisać skrypt od początku? Jeśli tak, i jeśli poza możliwością wysłania zdjęć, umożliwisz wysłanie mailem zwykłego wpisu to Ciebie ozłocę ;)
Bede myslal nad tym, problem jak zwykle z czasem jest zeby sie za to zabrac ale sierpien powienien byc w miare luzny wiec :) jeszcze sie zastanawiam jak fizycznie ma to wygladac zeby to bylo w miare przenosne i zadzialalo dla kogos poza mna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum