Witam.
Juz drugi raz chcem uaktualnic softa z 4.2.1.66 na 4.2.1.179 w 8100 i tu sie pojawia problem;( Sciagam softa instaluje i....i nic. Wogole DM go nie wykrywa a chyba powinno tak samo jak ostatnim razem. Juz mi sie zamotalo. Mogl by ktos mi jakas instrukcje dac?
Bo ten soft nawet opcji MMSow nie ma.
Albo jakis link do tematu na ten temat wrzucic bo szukam od rana.
_________________ perelka 4.2.1.66
Ostatnio zmieniony przez dziara21 2008-01-22, 11:16, w całości zmieniany 1 raz
Mój drogi dziara21, dzisiaj mam dobry humor, więc bardzo CHCEM Ci pomóc.
Oto link ze szczegółową instrukcją jak wykonać uaktualnienie systemu:
http://www.bbpolska.org/j...-vt663.htm#3452
Szczególnie zalecałbym przeczytanie wytłuszczonego punktu f).
pozdrawiam
A jak instalujesz soft to bierzesz na końcu żeby od razu odpalił DM? Czasem jak sie tej opcji nie wybrało to soft znikał z dysku.
Jak zainstalujesz soft to sprawdź czy pojawił się on w folderze c:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared jeśli go tam nie to też nie znaczy ze sie nie zainstalował, jeśli nie ma folderu Shared to czasem jest on ukryty tak skutecznie ze nawet jak widzisz pliki systemowe to go nie widać, wejdź ręcznie do tego katalogu np. w total commanderze wejdź do c:\Program Files\Common Files\Research In Motion\ i w lini poleceń wpisz cd shared. Jeśli soft sie tam zainstalował a DM go dalej nie widzi to odpal DM i z tego katalogu Share\Nazwa Softu dodaj mu plik Blackberry.alx
Jeśli to nie zadziała to odinstaluj na kompie wszystko związane z blackberry oprócz DM i wtedy spróbuj, bo tak też mi się zdarzyło raz.
Wszystko szlo pieknie super, nawet kopie samo zaczelo tworzyc i bach blad "507"
i to jakis wykrecony bo nawet mojej jartzynki wlaczyc nie moge;(
I to dopiero sie nazywa problem. Pewnie chodzi o to ze nie ma wcale os na nim. Ale jak chcem wgrac to tez lipa.
To sie moja jazynka w****;)
I problem rozwiazany. Chialbym napisac jak to zrobilem ale nie wiem:) Moze problem byl w tym ze mialem kilka os na kapie zainstalowanych. Zostawilem jeden i ok.
Chialbym napisac jak to zrobilem ale nie wiem:) Moze problem byl w tym ze mialem kilka os na kapie zainstalowanych. Zostawilem jeden i ok.
A ja wiem :) Przyczyna tkwi właśnie w tych różnych OS'ach jak dzieje się takie coś to wystarczy wywalić obecnie zainstalowany język z kompa i zainstalować nawet tą samą wersje ale od innego operatora.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum