BlackBerry Forum  Strona Główna BlackBerry Forum
Pierwsze polskie forum BlackBerry

FAQ - PIERWSZA POMOCFAQ - PIERWSZA POMOC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: elmik
2008-03-16, 17:34
WM vs BB OS
Autor Wiadomość
exeed

Wysłany: 2008-04-30, 23:03   

Trochę odgrzebuję... ale nie ma to jak odwieczne debaty "co jest lepsze", Commodore vs Atari, Sony vs Nintendo, konsole vs PC itd. Ludzie, to jest lepsze co się komuś bardziej podoba, pod jednym względem to będzie lepsze a pod innym tamto. Mam możliwość używać wszystkich obecnych modeli BlackBerry oraz np. iPhona a także miałem do czynienia z różnymi odmianami Symbiana czy też WM i pomimo wielu zalet nie zamieniłbym mojej Nokii 9300i na któregoś z nich. Dajcie sobie wreszcie siana z fanatycznym chwaleniem BlackBerry jako jedynego słusznego urządzenia. Jak ktoś uważa, że np. Symbian czy WM to coś co nie powinno w ogóle istnieć bo nie robi nic innego tylko się wiesza itd. to niech dalej bawi się w piaskownicy i tam licytuje się kogo grabki są lepsze.

canidy 

BlackBerry: 8310
Wysłany: 2008-05-01, 07:39   

Ciężko się z Tobą nie zgodzić :)
A tak przy okazji, ponieważ nie chciałem biegać z dwoma urządzeniami (HTC TyTN z WM6 oraz BB 8310), a ponieważ muszę korzystać z BB, to sprzedałem palmtopa (dokładnie rzecz biorąc wczoraj).
BB to całkiem niezłe urządzenie, ale może się mylę i ktoś mnie poprawi, ale poważną wadą jest to, że nie można zapisywać na karcie pamięci innych rzeczy niż multimedia. Nie ma np. możliwości odczytania np. pliku excela czy worda zapisanego na karcie. Na WM6 jest to dziecinnie proste.
I proszę, nie dyskutujmy już o tym co jest lepsze bo BB ma też wiele zalet:)

maniekes 
zajebisty

BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-05-02, 19:13   

hm troche tu sa archaiczne poglady ;]
niekminie czemu all ma byc dostepne po hard resecie?
jak instalujesz na czysto windowsa to masz juz odrazu gg firefoxa opere winampa? ;>
a jak zrobisz formata to tez znikna bez sladu... =]
z wm zaduzo doczynienia niemialem, korzystam tylko z wince ktory IMHO jest fajniejszy(niemowie ze lepszy odrazu xd)
programikow mam ponad 100 chyba i nie tnie ;]
backup to podstawa bo mam tez linuxa(i ofc wyciagnieta backup baterie) wiec przy wyciaganiu normalnej sie resetuje, zamierzony zabieg =] cale dane sie zapisuja na karcie pamieci co za problem...
tomtomka instalowalem z ciekawosci na x700 i nawet widac w 176x208, i wcale sie nietnie ;p
z symbiana rezygnuje chwilowo na rzecz bb, nie z powodu wiekszych mozliwosci ale z wygody bo nawet czysty symbian zamula troche a bb z tego co pamietam smiga ;] nie jestem takim super zaawansowanym biznesmenem i te wszystkie bajerki mialem dla zabawy glownie(a edycja wodra/excela, pisanie na gg i przegladanie www wychodzi troche lepiej na hpc niz na smarftonie imho ;) 640x240 vs 176x208 ;] ) EOF ;]

ps; kazdy powinien uzywac tego co dla niego jest wygodniejsze, a nie to co wszyscy uwazaja za najlepsze =]

ps2; rim udostepnia jakies sdk do pisania wlasnych aplikacji pod blackberry? glownie chodzi mi o osa 4.0-4.2 bo w takich granicach sie moj zakup wacha ;p

Odpowiedz do tematu