Dzieje się tak:
- świeci czerwona dioda jak normalnie przy włączaniu
- zaczyna się kręcić klepsydra też całkiem zwyczajnie
- mija niecała minuta(nie mierzyłem dokładnie)
- i ciach, reset i sytuacja się powtarza bez końca
Co było zanim tak się stało:
- zainstalowałem aplikację "Mobiola web camera"
- pobawiłem się nią ok pół godziny
- wyłączyłem proga
- włożyłem BB do kieszeni, a jak wyjąłem to już była zapętlona
Co już próbowałem robić:
- wyjęcie baterii na godzinę - bez efektów
- obsługa JL_Cmderem - niemożliwa, nie komunikuje się
- Normalne wgranie OS'a - niemożliwe, komputer nie widzi BB
- Odnowienie OS'a bez baterii - przy próbie ponownego połączenia z urządzeniem występuje wyżej opisany problem i Loader nie może się skomunikować
- Downgrade bez baterii - jak wyżej
przy próbie ponownego połączenia z urządzeniem występuje wyżej opisany problem i Loader nie może się skomunikować
Bez baterii się nie resetuje ale po pierwszym etapie wgrywania OS'a bez baterii muszę ją włożyć aby Loader mógł ponownie wykryć urządzenie i po włożeniu aku do BB dzieje się to
Kod
- świeci czerwona dioda jak normalnie przy włączaniu
- zaczyna się kręcić klepsydra też całkiem zwyczajnie
- mija niecała minuta(nie mierzyłem dokładnie)
- i ciach, reset i sytuacja się powtarza bez końca
Skoro tak mówisz... Ale wież że w FAQ Lukas napisał
Kod
Bardzo ważne jest aby w punkcie 13 włożyć baterię ZANIM Desktop Manager spróbuje ponownie uruchomić terminal ponieważ nie zrobi tego jak nie będzie baterii w terminalu.
?
[ Dodano: 2008-09-14, 21:13 ]
No i lipa. Loader mi mówi
Kod
Nie można ponownie połączyć się z urządzeniem podczas wieloetapowej operacji ładowania.
Dostalem od znajomego 8320 po podpieciu bez bateri czerwona dioda robi jedno migniecie przerwa na jakies 2 sekundy i trzy migniecia i ponownie jedno migniecie i trzy migniecia.
Niestety patent z wyjeta bateria nie chce zaskoczyc :)
Przyszła mi do głowy jedna myśl ale nie wiem czy to coś da. Wgrałem jeżynce proga o nazwie "mobiola_web_camera_usb_4_2_0.alx" więc może coś da downgrade do OS'a 4.2.
Jak sprawdzę to dam znać.
Ostatnio zmieniony przez alien125 2008-09-18, 23:16, w całości zmieniany 1 raz
apol
BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-09-15, 22:25
Jaras napisał/a
Skoro jest taki temat to i ja mam pytanie.....
Dostalem od znajomego 8320 po podpieciu bez bateri czerwona dioda robi jedno migniecie przerwa na jakies 2 sekundy i trzy migniecia i ponownie jedno migniecie i trzy migniecia.
Niestety patent z wyjeta bateria nie chce zaskoczyc :)
Ma ktos jakis pomysl?
na to nie ma lekarstwa problemz flashem flasha wymienic nei mozna bo jest klejony i zapiekany w "piekarniku" jedynie jak tel na gwarancji wymienia bez problemu na nowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum