Witam!
Mam ten sam problem co Alien - tyle że nie instalowałem żadnego softu, stało się to samoczynnie. Niestety loader /nojvm nie działa. Czy coś jeszcze można zrobić czy BB już zapisać na straty?
Bobby
BlackBerry: 8700g
Wysłany: 2008-09-16, 20:49
Noko - nie mieszkam w lesie :P
Marmajt - dokladnie to http://www.bbpolska.org/j...-vt653.htm#3426 nawet jak nie bylo polaczenia (w DM na dole pisalo ze BRAK POLACZENIA) to ja dalej krok po kroku i w koncu zadzialalo. Wgraj jakikolwiek soft byleby pasowal do Twojego modelu a potem zrob update na najnowszy. Ja tak zrobilem i dziala. Musze tylko cos z tym SOS zrobic. Mam simlocka ale mam tez T-sima i wczesniej (przed ta awaria) wszystko dobrze dzialalo. Chyba bede musial sie wypucowac i zdjac simlocka w serwisie na stale. Zycze powodzenia w naprawie jeżynki.
Bobby
BlackBerry: 8700g
Wysłany: 2008-09-16, 21:31
Mam dokladnie ten sam problem co ty. Ale robie tak jak napisales i nie pomaga. Zainstalowalem nowy OS (4.5.0.55) i dalej to samo. Gdzies widzialem linke do OS'a 4.5.0.69 moze go zainstalowac? Tylko nie wiem czy o bedzie multilangues bo mialem 4.5.0.52 i byl PL a teraz tem 0.55 mam po ENG :/ i to jest conajmniej denerwujace :/
Bobby spróbuj ustawić pin dla karty sim, jakiej używasz w połączeniu z T-SIM'em ale to tak trochę nie w temacie.
A w temacie: po konsultacji z kolegą apol stwierdził on, ze jeśli nie pomaga to co robiłem do tej pory(czyli to co opisałem na samym początku) to najprawdopodobniej Flash padł co oznacza śmierć jeżynki
udało mi się wgrać od nowa firmware opisanym tu sposobem, ale nic się nie zmieniło. dalej przy włączeniu kręci się klepsydra, potem różnie:
-device in cal mode, press S.T.A.R.T. to start
-device error i ponizej reset
-rozne errory - device error XXX (np. 144)
Raz urządzenie się włączyło, ale zrestowało się po 3 sekundach.
A spróbujcie jeszcze program Urescue, dali mi go do naprawy Pendrive'a, ale nawet ten go nie widzi... ofc nie obiecuję cudów, ale zawsze jest szansa...
Mam dokladnie ten sam problem co ty. Ale robie tak jak napisales i nie pomaga. Zainstalowalem nowy OS (4.5.0.55) i dalej to samo. Gdzies widzialem linke do OS'a 4.5.0.69 moze go zainstalowac? Tylko nie wiem czy o bedzie multilangues bo mialem 4.5.0.52 i byl PL a teraz tem 0.55 mam po ENG :/ i to jest conajmniej denerwujace :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum