Wysłany: 2008-04-30, 11:19 wgrywanie aplikacji z mac
kilka dni temu dolaczylem do grona szczesliwych posiadaczy 8100. wiec witam wszystkich dotychczasowych. nie mam wlaczonej funkcji blackberry, ale chcialbym uzywac internetu. przez standardowa przegladarke nie chce mi chodzic, sciagnalem wiec sobie opere. i teraz mam problem, bo nie wiem jak mam ja przeniesc z mojego macbook na blackberry? czy mam to robic przez pocketmac, a jezeli tak, to w jaki sposob czy inaczej? mam wrazenie, ze sprzety sie nie widza, jezeli chodzi o najprostsze, klasyczne przegrywanie danych takich jak przegladarka
Witaj!
Do wgrywania aplikacji przez Mac'a służy PocketMac SyncManager najlepiej wersja v4.0.20b. Po zainstalowaniu na Mac'u przeciągasz ikonę do Docka. Podłączasz przez USB telefon i dopiero teraz uruchamiasz PocketMac. Po chwili otworzy sie małe okienko. Naciśnij na ikonkę telefonu i rozwinie się zasób możliwości synchronizacji. Sprawdź czy program odnalazł telefon: widoczny będzie PIN telefonu. Jednocześnie na Pasku Menu masz możliwość wybrania Utilites, a tam Install Software... jeśli te funkcje nie są podświetlone to naciśnij w rozwiniętym okienku możliwości synchronizacji, w zakładce Status: ten napis: "Purchase new applications for your Blackberry" otworzy się strona, ale Ty spokojnie ją zamknij i sprawdź Utilites: teraz powinno być podświetlone:) Uwaga! 1. Niestety przez Maca nie zmienisz softu, jedynie zainstalujesz aplikacje, jednak zainstalowane przez Maca nie będą rozpoznawalne przy połączeniu z PC - takie dziwne rzeczy... 2. Jeśli PocketMac nie wykrył telefonu wyłącz go najzwyczajniej w Doku, odłącz telefon i operacje powtórz do skutku - za pierwszym razem może być kłopot, potem już pójdzie gładko (jak w życiu...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum