Czołem
Jestem z Płocka mam prawie 30 na karku. Używam prywatnie 7290 z BIS'em z Orange'a.
Ponieważ w naszym smutnym kraju ciężko jest znaleźć jakieś ciekawe informacje na temat BB postanowiłem założyć to forum....
pzdrwm
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2007-03-17, 20:08
Witam wszystkich, na razie nielicznych użytkowników BB.
Cieszę się, że ruszyło polskie forum, dotychczas szperałem po Pinstack'u i innych angielskojęzycznych.
Może parę słów o sobie...
Urodziłem się w sierpniu, a dokładnie w drugiej połowie sierpnia, jakieś 32 lata temu... (ale dziadek ze mnie).
Pierwszym BB był model 6230 z T-Mobile'a niemieckiego. Monochromatyczny (240 x 160 pixeli).
Obecnie używam modelu 8700c czyli jak wskazuje literka z północnoamerykańskiego Cingular'a. Niedawno wgrałem najnowszy soft cingularowski (i jak zwykle żadnych widocznych zmian :)
Używam BB bez operatorskiej usługi Blackberry (cena 60 pln jakoś mnie odstrasza) ale i tak jestem zadowolony, pisanie smsów czy notatek na pełnej klawiaturze "qwerty" to jak dla mnie poezja :)
Uparcie czekam na oczekiwany w całym światku BB soft 4.2 dla 8700, może pojawi się w tym roku :)
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2007-03-24, 01:00
ja sie tez przedstawiam xP
pewnie mnie pamietacie zpoprzedniego forum jak trulem wszytskim dupy o wyswietlacze xP
w sumie to jeszcze ich nieznalalzlem, ale po 1 ziomek ma mi dac namiary na typa ktory moze miec a po 2 zajaralem sie i chyba se kupie bb bo p900 musialem spylic(potrzebna kasa na bmxika byla xP) a moja 3510i tez mozna by zmienic :D
wiec aloha!
Wysłany: 2007-03-24, 10:56
Witam, też niedługo trzydziestka, nie korzystam z BISa, ponieważ nie do końca znam możliwości jakie daje, Ruli mógłby się pochwalić
Zamierzam zrobić z 'kalkulatora' (jak go nazywają znajomi) czytnik e-booków i przeglądarkę www. GG czy tlen podobno niemożliwe
maniekes napisał/a
pewnie mnie pamietacie zpoprzedniego forum
... pamiętamy
a co do wyświetlacza, też mam mojego pierwszego Blackberry z czarno-białym wyświetlaczem, niestety właśnie ten wyświetlacz pękł od uderzenia (kolejnego). nie mam jak odzyskać danych z niego - ktoś potrafi łączyć 6230 z komputerem?
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2007-03-24, 18:44
Komaares:
W moim powitaniu zawarłem info, że posiadałem 6230, do łączenia go z PCtem używałem tego samego Desktop Managera co do innych BB i tego samego kabla USB. DM obsługuje wszystkie terminale RIM.
Piszesz też, że chcesz ze swojego BB zrobić czytnik e-booków. W dziele aplikacje umieściłem link do Mobipocketa tj. darmowego czytnika e-booków w formacie .prc
Jakby ktoś chciał to posiadam przeszło dwieście pozycji (przeważnie literatura sensacyjna, ludlumy, horrory, sf itp.)
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2007-03-24, 21:26
moze jakies rapidy megauploady czy inne biguploady? tylko tutaj musialbys sie zastanowac gdzie, bo kazdy ma swoje wady i zalety xPP ale w sumie moglbys upnac gdzies raz, potem np ja bym to zassal i dal na inny serwer potem znowu ktos i by bylo na kilku naraz
Wysłany: 2007-04-10, 14:24
Dzień dobry "Jerzynki" .
Jestem biednym i szukającym ostrych doznań licealistą, który, jak zapewne wszyscy na tym forum, wpadł w nałóg, jakim jest grzebanie w telefonach etc. Jak narazie dowiaduje się o tym, że nic nie wiem o tym systemie i poznanie go zajmie sporo, sporo, sporoooooooooo czasu.
Ale zacznę od początku, więc było to tak...
Przegrzebując allegro widziałem jakieś telefonu dziwnego kształtu i zrobiłem, cytuję "hmmm...." bez większego zastanowienia ustawiłem snipa i kupiłem tegoż piknego BB 7230.
Dzisiaj go dostałem i jestem w szoku (w pozytywnym znaczeniu tego otóż słowa).
i tu się zaczynają problemy.... Oczywiscie nie doczytałem aukcji i był dopisek na samiuśkim dole, że problem wyskakuje a mianowice:
"Catastrophi... Reset" i znowu zaczęło sie grzebanie. Problem ten jest dość prosty (jak sądzę) do rozwiązania, należy jedynie update-ować "the" firmware. Tu znowu problem jak to zrobić :D znalazłem poradnik produkcji sir Porhinio, lecz nie wiem co dokładnie sciągnąć.
Płytki ze softem niestety nie mam... tzn. została złamana po tym jak pan listonosz zapewne usiadł na paczce.
pozdrowionka, Wloszek
EDYTA podpowiada, iż telefon ze świeżo zainstalowanym softem Cingulara działa.... :D:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum