BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-01-25, 01:26 W jaki sposób korzystacie z poczty(nie BIS i nie BES)
Jestem tu świeży. Przetrząsnąłem prawie całe forum. Jest mistrz.
Wiele osób tutaj nie ma usługi u operatora tylko zwykłą transmisję pakietową wykupioną i wszystko robią na własna rękę, albo nawet oferty na kartę.
Jak korzystacie bez wsparcia opa? sami konfigurujecie skrzynki i sami ściąganie pocztę co jakiś czas?
Korzystacie z aplikacji zewnętrznych?
Odpuszczacie pocztę i funkcjonalności płynące z posiadania właśnie urządzenia RIM?
Bardzo proszę o odpowiedź i Wasze patenty. Z mojej strony polecam www.emoze.com (inny klient push).
Ja korzystałem z consilienta w erze z wykupionym 5mb za 5zł, ale niestety to nie zdawało rezultatu, bo po 10 dniach już mi się kończył zawsze.
Teraz mam dual-sima i jak chce pochodzić po necie albo odebrać poczte, to przełączam się na simplusa i korzystam z gmail appa. Podpiołem inne skrzynki które mam do gmaila, więc wszystko ładnie dochodzi, w dodatku gmail app czyta pdfy i obrazki.....
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-01-25, 12:08
Ja generalnie nie jestem, wbrew pozorom, maniakiem sieciowym, emailowym a i tez nie lubię gdy komórka jest formą smyczy. Dlatego jeżeli muszę to korzystam z gmail (mobile):
http://www.bbpolska.org/g...berry-vt455.htm
popatrz sobie na ich opisy i podpisy i nazwe forum... A chciałem zapytać jak to jest ze sprawdzaniem poczty. Ile to pobiera, jak to działa i takie tam.
Wysłany: 2008-01-25, 18:50
jasne że wiem. ale zobacz blackberry maja tez inne telefony niz RIM, a w przypadku RIM nie można zdediniować kilku punktów dostępowych, tylko jeden. Blackberry.net. i dzieki temu dzial.aja uslugi wap gprs czy mmsy.
staram sie zrozumiec jak działać na RIMie żeby był funkcjonalny. Bardzo mi sie podobają te telefony, ale miałęm z nimi styczność tylko z BISem, a ja nie mam jak stać się posiadaczem bisa. moge kupic e61 albo paletke. i chcialbym sie dowiedziec jak Wy tu wszyscy funkcjonujecie z paletkami.
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-01-26, 08:49
Mangaista napisał/a
popatrz sobie na ich opisy i podpisy i nazwe forum... A chciałem zapytać jak to jest ze sprawdzaniem poczty. Ile to pobiera, jak to działa i takie tam.
Wiesz, jeżeli chodzi Ci o gmaila mobilnego (gmail app) to funkcjonowanie ale też i funkcjonalność jest dosyć prosta i nie wyczerpująca możliwości terminali BlackBerry, wielkość transferu oczywiście zależna od wiadomości a koszty, cóż, najlepiej zasięgnąć info u operatora ale i tu masz zestawienie o nich:
http://www.bbpolska.org/i...-gprs-vt728.htm
mar napisał/a
jasne że wiem. ale zobacz blackberry maja tez inne telefony niz RIM, a w przypadku RIM nie można zdediniować kilku punktów dostępowych, tylko jeden. Blackberry.net. i dzieki temu dzialaja uslugi wap gprs czy mmsy.
Nie do końca masz rację, ja korzystam na swoich dwóch modelach zarówno z MMS jak i z internetu (przy wykorzystaniu albo Opery Mini albo przeglądarki telefonu z zachowaniem pełnej jej funkcjonalności tj. ściąganie plików i instalacje OTA)
Wysłany: 2008-01-26, 22:46
Tak sie składa, że pracuje na wsparciu technicznym ptk centertel, wiec wiem dobrze, co można, czego nie, a także co można, gdy tylko sie wie jak.
Zobacz - masz ustawienia TCP. Nie ustawisz tam 3 punktów tzn wap gprs i mms. Opera tez nie rozwiązuje problemów.
Dalej nie wiem jak Wy wszyscy użytkujecie swe paletki bez usługi, tzn na ile wykorzystujecie możliwości RIMu, a na ile je sobie blokujecie i z jakich programów zewnętrznych i wbudowanych korzystacie :)
W oszukiwaniu nokii jestem mistrzem i operatora tez. Marzy mi sie rim zamiast nokii e61 tylko ze w planie indywidualnym obecnie żadnym nie ma usługi black berry poza orange premium za 110 zł. do tego usługa. razem 171 zł.
mar: no to nie wiem jak to robię stary, ale mi działa i MMS i GPRS i przez operaMINI i przez przegladarkeBB.. działa mi również WAP, sciagam wap push'em gry czy inne rzeczy.. a mam zwykłego POP'a w orange.... dlatego nie rozumiem o co tobie do końca chodzi!
apn mam skonfigurowany na orange'ową modłe czyli
3x "internet"
wysyłam mms'y i odbieram (niektórych nie moge jakis czas odebrac, ale klikam po kilku minutach "retrive" i w koncu sie udaje)
KB Gość
Wysłany: 2008-03-04, 00:40 Cool
Wszystko to fajnie ale u mnie nawet nie ma gdzie owego "internet " wpisac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum