Mam kilka pytań odnośnie konfiguracji ustawień dla BB 8800. Będę wdzięczny za pomoc.
Tak więc po kolei.
Swój BB kupiłem w Niemczech. Był w sieci T-Mobile, teraz jest bez simlocka.
Teraz mam abonament w Plusie i wykupiony pakiet 20 MB miesięcznie (dla moich potrzeb na razie jest wystarczający;))
A teraz pytania:
1. Z tego co wyczytałem nie mogę korzystać z przeglądarki BB jeśli nie mam wykupionej usługi Blackberry u operatora tak?
Korzystam z opery jak na razie.
2. Nie mogę też dokonać wpisu w Opcje->zaawansowane->obsługa wiadomości. Tutaj też muszę mieć wykupioną usługę BB u operatora? Podobnie rzecz się ma w ustawianiach przeglądarki - żadnych wpisów nie mogę tam dokonać.
3. Co to jest "Tablica routingu hosta"? Też w opcje->zaawansowane.
4. W opcjach też powinna być konfiguracja MMS, też jej nie ma.
5. Rozumiem też, że bez tej usługi BB od operatora nie mogę skonfigurować tego, żeby e-maile przychodziły mi bezpośrednio na telefon?
6. Przy próbie rejestracji na stronie plusa w usłudze BB (tam gdzie się podaje PIN i hasło) wyskakuje komunikat, że dla tego PINu już zostało to zrobione. Możliwe, że poprzedni właściciel się tam rejestrował ale przecież można z 7 kont ściągać pocztę (czy z 10:)) i pan z BOK plusa powiedział, że w takiej sytuacji nie da się nic zrobić.
7. Zdarzyło mi się, że dostawałem smsy od innych użytkowników BB i było one niejako wysyłane z internetu ale przez telefon, pod spodem był napis "Send with my BlackBerry wireless handheld". Jak skonfigurować coś takiego, żeby mi szły smsy przez internet? To było w USA, da się zrobić coś takiego w Polsce?
8.Mam wersję softu 4.2.1.73, jeśli wgram nowy soft, powiedzmy jakiejś sieci z USA to będę miał dostępne te ustawiania?
No to na razie tyle. Czekam na pomoc i z góry dziękuję.
AD1. Patrz AD8
AD2. Tak
AD3. Pobiera się samo jak masz wykupione BIS/BES
AD4. Patrz AD8
AD5. Dobrze rozumiesz
AD6. Jak chcesz się zarejestrować jak nie masz wykupionej usługi?
AD7. To nie były SMSy tylko e-maile, jak będziesz miał usługę BIS to do twoich e-maili też będzie się takie coś standardowo dopisywać.
AD8. Wgraj najnowszy soft multilanguage 4.2.1.107 według mnie to powinno rozwiązać problem z MMSami i możliwe że będzie działąć też przeglądarka.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum