[edit porhinio] Temat wyodrębniłem z postów z wątku o skórce X-blue i dlatego miejscami mogą pojawiać się wzmianki o niej. A wyodrębniłem ponieważ zrobił się tam za duży offtop.]
W przepastnych otchłaniach internetu podróżując interesującą Was kompozycję znalazłem. Jeśli mieć ją chcecie, na PW napiszcie, aby praw autorskich nie naruszać i porządek Wszechświata zachować. A zwłaszcza równowagę Mocy...
Dla dociekliwych którzy chcą mieć najnowszą wersję Zen tej kompozycji, a nie dają rady ściągnąć OTA ze strony Xorphan-design.com na BB - Killer App to Firefox Portable z rozszerzeniem User Agent Switcher i plikiem konfiguracji z załącznika, oraz ustawieniem na jakikolwiek telefon komórkowy.
Czekam z niecierpliwością na wersję Today, ponoć ma być wkrótce dostępna...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Nie ma poprawnych, googlałem pół dnia i nic. Są jakieś ogólne ale nie działają.
Crashtest to mobile.blackberry.com/ - żaden mój config tego nie przechodzi.
Znaczy że nawet w tej dziedzinie bb jest najtrudniejsze do rozkodowania..
Ale musi być jakiś uniwersalny config skoro servy rozpoznają bb. Przydał by się skrypt, który potrafił by sczytać info..
Gdy nie można z pewnych względów pobrać zawartości na BlackBerry (u mnie od czasu BIS nie działa w ogóle OTA), trzeba pokombinować i pobrać na PC.
Żeby pobrać XBlue serwer musi rozpoznać twoją przeglądarkę jako BlackBerry (lub inną mobilną). Do tego właśnie służy Firefox i wtyczka User Agent Switcher, której działanie sprowadza się do zmiany sposobu "przedstawiania się" przeglądarki tak, aby dla serwera wyglądało że surfujesz z iPhone, SE K750i itp. itd.
Wtedy zyskujesz dostęp do stron które wcześniej nie były dostępne, jak rzeczona xorg-design.com na której znajduje się XBlue.
BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-08-06, 07:56
RBuzz napisał/a
Gdy nie można z pewnych względów pobrać zawartości na BlackBerry (u mnie od czasu BIS nie działa w ogóle OTA), trzeba pokombinować i pobrać na PC.
Żeby pobrać XBlue serwer musi rozpoznać twoją przeglądarkę jako BlackBerry (lub inną mobilną). Do tego właśnie służy Firefox i wtyczka User Agent Switcher, której działanie sprowadza się do zmiany sposobu przedstawiania się przeglądarki tak, aby dla serwera wyglądało że surfujesz z iPhone, SE K750i itp. itd.
Wtedy zyskujesz dostęp do stron które wcześniej nie były dostępne, jak rzeczona xorg-design.com na której znajduje się XBlue.
No wszystko fajnie, tylko jak się wejdzie w daną przeglądarkę na stronie którą podałeś to jest "test drive ..." - wchodzę w to i wybieram mobile.blackberry.com lub stronę z tym theme i nie działa :(
PS.Jak by ktoś chciał listę przeglądarek (bez blackberry) do tej wtyczki do FF to załączam do posta
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
Tyle że mobile.blackberry musi korzystać z jakiejś innej formy rozpoznania, nikoniecznie UserAgent String - kolo z xorphan-design.com musiał to rozgryźć.
Z moich testow wynika, ze niewiele stron daje sie oszukac dzieki tej wtyczce...
Np. Palringo.mobi grzecznie zwrocila komunikat, ze uzywam tej wtyczki i z pobierania nici.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum