Uzupełnie o 8100 - BlackBerry8100/4.5.0.52 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/1
I dodam, że wystarczy wejść przez BB Browser'a na www.useragentstring.com i config się sczytuje
Uzupe?nie o 8100 - BlackBerry8100/4.5.0.52 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/1
I dodam, ?e wystarczy wej?? przez BB Browser'a na www.useragentstring.com i config si? sczytuje
useragenty aliena i Domela przeczytane przez forum wygladaja tak:
Cytat
BlackBerry8100/4.5.0.52 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/120
BlackBerry8310/4.5.0.52 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 VendorID/169
W woli wyjaśnienia. Zgadza się, że mam końcówkę 120. Wpisałem 1 bez wyraźnego powodu, ale to nie ma większego znaczenia(przy ściąganiu prostego oprogramowania)jaki operator "wydał na świat" jeżynkę(tak jak już napisał Jazux ) . No i obecnie mam wersję oprogramowania 4.5.0.55 a nie 4.5.0.52 co też nie ma większego znaczenia dla useragenta. Po prostu podałem przykładowy config dla BB 8100 z OS'em 4.5.
BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-08-07, 09:47
RBuzz napisał/a
Ja mam BB prosto od RIM, dlatego jest nr 1
Chyba nie muszę nadmieniać co to oznacza, duma mnie po prostu rozp... iera.
Ja mam 3 aparaty oznaczone jako Propoerty of RIM not for sale. Miałem też prototyp 8300 przed oficjalną przemierą światową i się nie chwalę :P
[ Dodano: 2008-08-07, 10:50 ]
Tak mi przyszło do głowy... A może by tak napisać w php skrypcik który by przez socketa otwierał połączenie ze wskazaną stroną wysyłając nagłówek sklonowany z przeglądarki BB? Myślicie, że dało by to radę wejść np. na mobile.blackberry.com ?
Sęk w tym, czy nie jest jakoś walidowane IP, bo RIM na pewno ma adresy IP wszystkich BESów i wyjścia którymi wychodzi BIS itp.
Jak myślicie?
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
Mysle ze sprawdzanie IP to przesada nawet jak na RIM.
Poza tym w jaki sposób wprowadził tę weryfikację koleś od xorphan-design skoro nie ma (jak zakładam) dojścia do baz RIM. A jego skrypt sprawdzający zdaje się odpowiadać temu RIM-owskiemu. Szkoda że ze mnie script-kiddie i nie potrafię sam tego roztrzaskać...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum