Wysłany: 2008-09-26, 07:52 Udostępnianie internetu przez bluetooth na pda.
Witam
Chce udostępnić internet z BB 8700g (staly dostep era) przy pomocy bluetooth na moj PDA mio p560.
Nie mam zielonego pojecia jak to zrobic.
Szukalem na forum ale nic nie udalo mi sie znaleźć.
Jak sie do tego zabrac?
Niechce nikogo wprowadzac w blad ale wydaje mi sie ze niema takiej mozliwosci zeby mozna bylo przez BT miec internet na pda i to z komorki.na komputerze przez BT z koma tak ale w te strone nic takiego nie slyszalem i ze przez BT.Jesli sie myle to poprawcie mnie.
Był by do tego potrzebny jakiś prog na PDA co by wykrywał BB jako modem zewnętrzny lub coś w stylu Unite! tylko serv by musiał być postawiony na BB, a nie na kompie i tu już wątpię, żeby dało radę.
Ale gdyby byla ta mozliwosc to zastanowmy sie czy mialo by to najmniejszy sens.Jest to jednak ograniczone szybkością łacza BT w telefonie i PDA.A i odleglosc z jaka działa BT w takim urzadzeniu to zaledwie ok. 10m tyle tylko jestesmy w pomieszczeniu wokolo sciany i do tego masa urzadzen zaklócajach prace BT wiec im bardziej bedziemy sie oddalac od telefonu tym wolniejszy bedzie przesyl danych.
Ostatnio zmieniony przez kamiloo 2008-09-27, 00:28, w całości zmieniany 1 raz
Na razie nie mam czasu żeby się tym zająć (praca, praca,praca),
ale powiadam że nie spocznę dopóki nie osiągnę celu :D .
Wtedy podzielę się informacjami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum