Wysłany: 2008-07-25, 09:41 Totalny nowicjusz serdecznie prosi o pomoc....
Witam !
Dostałem BB 7290, chciałbym od przyszłego miesiąca przeskoczyć ze zwykłego telefonu na te właśnie urządzenie.
Jestem abonentem sieci Orange.
Chciałbym aby BB pełniło rolę mojego telefonu, umożliwiło mi przeglądanie witryn internetowych ( najlepiej opartych na systemie windows a nie WAP) oraz odbieranie maili z konta prywatnego WP.pl oraz firmowych.
Od razu informuję że moja Firma nie ma serwera poczty korporacyjnej skonfigurowanego pod BB.
Jakie muszę wykonać czynności aby spełnione zostały moje wymogi dotyczące użytkowania Blackberry ?
Jeżeli chodzi o odbieranie maili to proponuję wykupić usługę blackberry BIS od Orange koszt o koło 25zł, co do działania internetu proponuję zainstalować operę mini - wiecej na ten temat znajdziesz na forum.
Na pewno?
Opcja jest dostępna dla klientów post-paid, czyli mix odpada - każdy "normalny" klient z telefonem w abonamencie ma ją w usługach na orange on-line.
19.99 to 24zł z groszami brutto, płacone co miesiąc z rachunku.
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Witaj!
Do wgrywania aplikacji przez Mac'a służy PocketMac SyncManager najlepiej wersja v4.0.20b. Po zainstalowaniu na Mac'u przeciągasz ikonę do Docka. Podłączasz przez USB telefon i dopiero teraz uruchamiasz PocketMac. Po chwili otworzy sie małe okienko. Naciśnij na ikonkę telefonu i rozwinie się zasób możliwości synchronizacji. Sprawdź czy program odnalazł telefon: widoczny będzie PIN telefonu. Jednocześnie na Pasku Menu masz możliwość wybrania Utilites, a tam Install Software... jeśli te funkcje nie są podświetlone to naciśnij w rozwiniętym okienku możliwości synchronizacji, w zakładce Status: ten napis: Purchase new applications for your Blackberry otworzy się strona, ale Ty spokojnie ją zamknij i sprawdź Utilites: teraz powinno być podświetlone:) Uwaga! 1. Niestety przez Maca nie zmienisz softu, jedynie zainstalujesz aplikacje, jednak zainstalowane przez Maca nie będą rozpoznawalne przy połączeniu z PC - takie dziwne rzeczy... 2. Jeśli PocketMac nie wykrył telefonu wyłącz go najzwyczajniej w Doku, odłącz telefon i operacje powtórz do skutku - za pierwszym razem może być kłopot, potem już pójdzie gładko (jak w życiu...)
widzialem ten temat (umiem uzyc SZUKAJ)
pytalem bo bylem ciekaw czy z 7290 jest tak samo
chyba bede wgrywac poprzez PC skoro przez MAC mozna tylko programy
widzialem ten temat (umiem uzyc SZUKAJ)
pytalem bo bylem ciekaw czy z 7290 jest tak samo
chyba bede wgrywac poprzez PC skoro przez MAC mozna tylko programy
kaslapek napisał/a
bo tam pisze na przykladzie innego telefonu
Może i umiesz szukać, ale na pewno nie umiesz wykorzystać znalezionej wiedzy. W tamtym poście jest opisane jak zsynchronizować BB z Mac'kiem, nie ma słowa o synchronizacji konkretnego modelu. Jedynie pytający chwali się na wstępie, że został posiadaczem BB 8100.
Program do synchronizacji jest jeden do wszystkich modeli BB. gdybyś raczył poczytać odrobinę forum lub zajrzał na stronę blackberry.com pewnie byś się dowiedział. Wskazuje na to również logika, zdrowy rozsądek i podstawowa wiedza.
Nawet twoje pytania o usługę BIS w Orange świadczą tym, że nie starasz się nawet wysilić na zrozumienie informacji, które znalazłeś. Przecież tam (na stronie Orange) wszystko jest napisane na temat dla kogo usługa, ile płatna i w jakim czasie...
A Jazux to ma za miękkie serce, bo czyta to i nie grzmi
[ Dodano: 2008-12-06, 03:14 ]
Rookie napisał/a
Witam !
Dostałem BB 7290, chciałbym od przyszłego miesiąca przeskoczyć ze zwykłego telefonu na te właśnie urządzenie.
Jestem abonentem sieci Orange.
Chciałbym aby BB pełniło rolę mojego telefonu, umożliwiło mi przeglądanie witryn internetowych ( najlepiej opartych na systemie windows a nie WAP) oraz odbieranie maili z konta prywatnego WP.pl oraz firmowych.
Od razu informuję że moja Firma nie ma serwera poczty korporacyjnej skonfigurowanego pod BB.
Jakie muszę wykonać czynności aby spełnione zostały moje wymogi dotyczące użytkowania Blackberry ?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc !
Jesteś bardzo miły, to i miło ci napiszę Wejdź proszę Drogi Kolego na główną stronę tego forum i poczytaj dwa pierwsze od góry tematy, zresztą zaznaczone wyraźną czerwoną barwą zanim napiszesz pierwszego (ooops teraz już drugiego) posta... Mnóstwo osób będzie ci wdzięcznych, gdyż będzie im (nam) łatwiej odnaleźć cenną wiedzę, gdyż nie zginie ona wtedy w gąszczu w kółko tych samych podstawowych pytań powtarzanych przez wszystkich, którzy po zarejestrowaniu się na forum najpierw piszą a później czytają. Dziękuję w imieniu swoim i forumowiczów
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.214 z T-Mobile D w Orange PL
Zakładając, że piszesz poprawnie to słowo angielskimi znakami, czyli "juz" chcąc napisać "już" musisz sprawdzić w menu-opcje-język jaką masz metodę wprowadzania tekstu. Jeśli masz "angielski" to sprawdź w menu-opcje-autotekst czy nie ma tam słowa zaczynającego się na "juz"... Jeśli jest to je wykasuj podświetlając je wciśnij menu-usuń. I tak z każdym słowem, które po napisaniu w smsie zmienia się na inne...
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.214 z T-Mobile D w Orange PL
-czy da sie jakos edytowac budzik?? albo czy znacie jakis program ktory mi ustawi np 2 budziki ?? pobralem z forum jakis budzik ale tam jest tylko jeden alarm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum