Wysłany: 2008-01-11, 12:08 Test prędkości odczytu przez USB...
Przeczytałem jakiś czas temu, że bb z kartą pamięci są bardzo szybkie w trybie pendriva.
U mnie jednak idzie to bardzo wolno dlatego zastanawiem się czy nie jest coś nie tak.
Przeprowadziłem test programem Everest i na moim pendrivie 2gb samsunga wyszło:
Natomiast na moim BB wyszło strasznie mało! Jedynie:
Zastanawiam się czy to nie dlatego że nie mam firmowego kabla tylko jakis stary który obsługuje tylko usb 1.1
A wasze bb-pendrajwy jake rozwijają prędkości?
Aha, no czyli ja mam w maire w normie... bo już się bałem że coś jest nie tak.
sanchoo masz nazwe programy w pierwszym poście.
Everest Home Editin - w toolsach jest disk benchmark....
Odnawiam temat, myślałem że może w 4.5 się coś zmieni, bo wykrywa dysk jako inny sprzęt z pełną nazwą RIMu ale nadal mizernie mam jakież 0.8 Mb/s.....
Teraz więcej osób ma już z kartami przetestujcie z ciekawości jak to u was wygląda.
Wrzucam link do programu , ma 1 mega więc dużo czasu cała operacja nie zajmie...
Ja wymieniłem niedawno kartę na SanDisk Mobile PREMIER 1Gb i nadal mam 0,9Mb za to w telefonie sprawuje sie znacznie lepiej niż Kingston 512Mb którą miałem poprzednio.
Generalnie nie potrzebowałem jej te 512 mi starczało spokojnie, ale jednak jak wchodziłem np w zdjęcia gdzie nie było ich dużo bo ok 20 to musiałem nawet czasem do 3 minut czekać aż wejdzie do folderu, teraz nie mam tego problemu. Naprawdę polecam karcioszka pamięcioszka pierwsza klasa :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum