BlackBerry: 8300
Wysłany: 2007-12-23, 21:59 TCP
Zainspirowany świeżym problemem nowego forumowicza i szybką oraz co ważne skutecznie udzieloną mu pomocą przez kolegę mrkubixa, postanowiłem zebrać do "kupy" rozproszone ustawienia dla polskich operatorów.
Ustawienia te wpisujemy:
menu>opcje>opcje zaawansowane>tcp
Era
APN:erainternet
nazwa użytkownika:erainternet
hasło:erainternet
Plus
APN: internet
nazwa użytkownika: plusgsm
hasło: plusgsm
MixPlus
APN: internet lub www.plusgsm.pl
nazwa użytkownika: ***puste*** (można wpisać internet i też działa)
hasło: ***puste*** (jw. )
(za @Domestos vs. Cif)
Orange
APN: internet
nazwa użytkownika: internet
hasło: internet
Heyah
APN:heyah.pl
nazwa użytkownika:heyah
hasło:heyah
MMS:
ustaw nazwę: MMS
adres serwera MMS: http://10.10.28.164/mms/wapenc
typ połączenia: GPRS
nazwa punktu dostępu: mms
WAP:
Adres strony domowej: http://wap.playmobile.pl
typ połączenia: GPRS
nazwa punktu dostępu: wap
Witam :) no dobra ustawienia APN usera i haslo mam ale co dalej , zainstalowalem na mojej 8310 opere i podczas instlacji mowi ze nie ma polaczenia. w rogu ekranu caly czas swieci sie gprs albo edge. gdzie tu kruczek, firewall mam wylaczony . jakas rada ??? operator O2 uk, moze jutro wybiore sie do salonu to pomoga bo szlag mnie trafia. jak mam malo kasy na koncie payand go to mowi ze by z wapa korzystac musze miec min 15 p. doladowuje i spokoj ale neta jak nie ma tak nie ma :) poradzi mi ktos cus? :)
czy dałoby się coś zrobić z kartą wpmobi ?? nie mam możliwośći w ogóle się połączyć blackcberrym z internetem przez karte WPmobi. opera na końcu testowania mówi że połączenie z internetem się nie powiodło. Proszę o pomoc,
niestety ani to ani to nie działa. normalnie jestem załamany. specjalnie załatwiłem sobie blackberry zeby móc odpalić w nim karte wpmobi i nic. wielka klapa. może jednak ktoś poradzi coś ? gdzie moge się dowiedzieć na ten temat więcej. do obsługi dzwonie ale oni nie wiedzą o co chodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum