BlackBerry Forum  Strona Główna BlackBerry Forum
Pierwsze polskie forum BlackBerry

FAQ - PIERWSZA POMOCFAQ - PIERWSZA POMOC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Taaa...ruch na forum jak cholera
Autor Wiadomość
gonz0 
Thanatos

BlackBerry: 8310
Wysłany: 2008-04-23, 12:12   

odpowiem Ci tak:

używam oby skryptów i dla mnie (podkreślam dla mnie) wygodniejszy jest IPB, VB jest lepszy pod tym względem że wszelkie modyfikacje wgrywasz praktycznie automatycznie *(niewiele trzeba grzebać w kodzie).

ale sa entuzjaści i tego i tego

VB oraz IPB mają kiepski support w polsce aczkowliek można by pokusić się o stwierdzenie, że IPB stoi lepiej niż VB - główne forum o SEO stoi na IPB (rzadko kto w Polsce używa VB)

VB ma swoje felerki , IPB również - kiedyś będziecie musieli się wypowiedziec w tej kwestii :D

2k8 

BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-08-26, 20:49   

Witam,
jest to mój pierwsze post w którym złożę propozycję właścicielowi serwisu.
Propozycja nawiązuje do tego tematu, dlatego też pozwoliłem ją sobie dodać w tym miejscu.
Ale do rzeczy, oferuję:
- hosting
- licencje IPB dla bbpolska.org
- pomysły na rozwój ;)

Podkreślę, że nie chcę przejmować bbpolska.org - a jedynie je wspomóc.

Co do mojej wiarygodności(piszę jeśli ktoś by chciał pisać, że mogę ukraść bbpolska.org):
- Jestem sprzedawcą sprzętu Apple (administrator jeśli będzie chciał to wszystko pokażę), utrata wiarygodności - taka sprawa po prostu by mi się nie opłaciła.
- Możemy spisać umowę.

Wszystko do uzgodnienia.
Kontakt: na PM wyślę.

Aha, jeszcze zapomniałem napisać:
Dlaczego nie wysłałem propozycji bezpośrednio do administratora - sądzę, że fakt takiej oferty nie zaszkodzi, a użytkownicy powinni wiedzieć o takich rzeczach - w mojej opinii. :)

lukas 

BlackBerry: Bold
PIN: 251D3E54
Wysłany: 2008-08-26, 21:07   

Witaj 2k8,

Hosting odpada bo już jest wykupiony, (przeniesienie domen, export danych itp, męcząca sprawa jak dla mnie)

IPB vs VB tutaj jeszcze nie zdecydowałem choć decyzja zapadnie najpóźniej za 1mc ale na 80% będzie to VB z prostej przyczyny blackberryforums.com również jest na VB a ja od dawna staram się o to by forum było oficjalnie wspierane przez RIM.
Z tego co mi jest wiadomo VB jest nieco lepszy od IPB.

Tak czy siak bardzo dziękuję za ofertę jak będę miał pytania odezwę się ale pewnie tym razem na PW:))))

Jazux 
8120/8300/7730/7290

BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-08-26, 21:26   

Oficjalnie informuję, iż post ten został napisany w nieodpowiednim dziale, ponieważ na forum ruch jest jak cholera.

2k8 

Wysłany: 2008-08-26, 21:40   

Odnośnie hostingu, przeniesienie nie jest jako takim problemem ze względu, że oferuję przeniesienie od razu na nowy system forum, a przeniesienie domeny wtedy jak tylko powstanie nowa wersja bbpolska. Ogółem zamierzam rozszerzyć swoje konto na konto reseller by każdy miał dostęp do cpanelu, mysql. Natomiast obecny serwer można będzie wykorzystać na coś innego i później nie przedłużać umowy z home (imo: drogo i w dłuższej perspektywie nieopłacalne.)
Aha, serwer jest w UK.
Co do vB również wydaje mi się lepszy, choć pisanie stylu jest trochę uciążliwe ;)
Aha, w swojej ofercie zapomniałem dodać, że mogę pomóc w administracji od środka. Czyli właśnie wdrążenie np: vB, przeniesienie bazy na vB, modyfikacje itd.

lukas - W razie jakichkolwiek pytań oraz ewentualnych uzgodnień co do wsparcia z mojej strony forum zostawiam maila na PM.

[ Dodano: 2008-08-26, 22:43 ]
Jazux napisał/a
Oficjalnie informuję, iż post ten został napisany w nieodpowiednim dziale, ponieważ na forum ruch jest jak cholera.

Nie będę wdawał się w dyskusje, tylko wyjaśnię o co mi chodziło - został tu poruszony temat. Nowego silnika forum i uznałem za stosowne napisanie właśnie tu.
Jeśli rzeczywiście post powinien się znaleźć w innym miejscu to z góry przepraszam. I prosiłbym o zrobieniu tego co moderacja/administracja uzna za stosowne.

Arc 

BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-08-26, 22:21   

2k8 słowa Jazux'a odnosiły sie chyba do tematu temat ^^ a nie Twojej wypowiedzi :) imo ja to tak zrozumialem ;)

ruli 
Administrator

BlackBerry: 8310
PIN: 206C471B
Wysłany: 2008-08-26, 23:14   

skończcie proszę....
2k8 - doceniam Twoją propozycję, ale pisz do lukasa na pw.
Oczywiście do mnie też możesz, aczkolwiek rządzi tutaj lukas.
p.s.
jestem szczególnie ciekaw tych "pomysłów na rozwój" - jak coś to czekam na info, a może zorganizujemy z lukasem jakąś konferencję (jak to się kiedyś mówiło telemost i sobie pogadamy)

pzdrwm
ruli

www.zegarludowy.com - jesteś już?

apol 

BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-09-05, 09:02   

2k8 napisał/a
....
- Jestem sprzedawcą sprzętu Apple .....

:)

hmm w uk?:) moze jakis macbook po preferencyjnej cenie dla znajomych z forum;)

2k8 

Wysłany: 2008-11-12, 18:20   

pisz na pm jesli aktualne ;) Dawno mnie nie bylo, a dopiero teraz mam czas na cokolwiek :)
Nie z uk ;>

Odpowiedz do tematu