Wysłany: 2008-07-18, 07:08 synchronizacja poczty - BIS
czesc,
W usludze BIS mam skonfigurowane konto @gmail. Jesli na poczatku odbieram poczte przez www i kasuje wiadomosc z poziomu serwera, to nadal mam wiadomosc jako nieprzeczytana na BB. Jesli natomiast skasuje na BB (mam wlaczona opcje urzadzenie i skrzynka), to na serwerze tej wiadomosci juz nie mam. Co mam zrobic, aby w druga strone tez to dzialalo? Mam na mysli kasowanie i oznaczanie przeczytan/nieprzeczytane.
Z gory dzieki za odpowiedz.
p.s. Mam zaznaczona na iplus.blackberry.com opcje "zschynronizuj usuniete elementy pomiedzy ta skrzynka e-mail i moim urzadzeniem"
[ Dodano: 2008-07-18, 14:08 ]
Witam,
Rozmowa z obsluga techniczna IPLUS-a trwala ok. 30 minut...
Stwierdzili, ze faktycznie jest blad, bo powinna byc synchronizacja dwustronna. Sa zdzwieni, ze nikt wczesniej tego nie zauwazyl... Ja tez... Po prostu nie dziala opcja "zschynronizuj usuniete elementy pomiedzy ta skrzynka e-mail i moim urzadzeniem" czy jest zaznaczony check box, czy tez nie jest... dziala tak samo. Znaczy sie nie dziala.
Maja do mnie dzwonic jak tylko usterka zostanie usunieta. Poinformuje Was na forum jak tylko dostane jakas wiadomosc.
pozdrawiam
pozdrawiam
seba
BlackBerry: 8310
Wysłany: 2008-08-20, 20:26
No to ja Tobie powiem, że winien jest tu GMAIL.
Z jednej strony większa integracja z BB (szybszy PUSH) ale z drugiej takie historie...
Z moich doświadczeń lepiej wypadł Plusnet ze swoim IMAPem niż Gmail.
Ale do sedna. Chyba cudownego sposobu nie ma (jak znajdziesz to podziel się proszę ze mną tą wiedzą) ale możesz skonfigurować sobie gmaila zgodnie z tą instrukcją:
Z moich obserwacji wynika, że co nieco się poprawiło ale przepraszam - nie pamiętam już co. Chyba odczytane na urządzeniu było też odczytane na gmailu oraz usunięte na urządzeniu sie archiwizowały, a nie usuwały.
Aktualnie korzystam z Klienta GMail na BB. To dodatkowe konto (jestem szczęśliwym posiadaczem konta na BESie) więc mi wystarcza.
Czesc,
Pisalem juz na forum, ze to jest kwestia gmail-a znalazlem info na zagranicznych forach.Tam tez znalazlem rekomendacje poczty yahoo. Zrobilem testy, ktore wypadly super - pelna synchronizacja. Zrobilem przekierowanie poczty gmail na konto yahoo, ktore skonfigurowalem na BIS-ie, a gmail-a z BIS-a wyrzucilem.
Pozdrawiam
seba
BlackBerry: 8310
Wysłany: 2008-08-21, 08:09
Faktycznie, dziś trafiłem na Twój post ;)
Namówiłeś mnie żeby sprawdzić yahoo zatem.
Swoją drogą szkoda bo google mają potencjał. Dzięki swoim Apps for your domain silnik gmaila i innych usług może mieć każdy. Tym bardziej szkoda bo można by mieć fajną usługę ze swoją domeną.
GMAIL teoretycznie tez umozliwia sychronizacje (przez IMAP), ale dzialo to z opoznieniem 15 minutowym.... W przypadku Yahoo dzieje sie to prawie w czasie rzeczywistym.
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum