Wysłany: 2008-10-08, 19:04 smsy dzialaja polaczenia nie ( po zdjeciu locka )
Witam serdecznie
kupilem BB 8700c, fon z ery ale zamowilem kod zdejmujacy simlocka wszystko powinno byc ok, wsadzilem karte orange , zapytal o pin, pokazal ze siec ORANGE, ale
- zasieg pokazuje jedna kreske podczas gdy na innych telefonach jest full ( przy tym jezcze info. edge )
- na górze ekranu widnieje napis "Data connection refused"
- po probie wykonania polaczenia od razu mowi "nie mozna ustanowic poloczenia z xxxxxxx"
natomiast odbieranie i wysylanie SMSow dzial bez problemu.
bardzo prosze o pomoc, to moj pierwszy BB i nie wiem co robic.
dziekuje
Wysłany: 2008-10-08, 19:12 Re: smsy dzialaja polaczenia nie ( po zdjeciu locka )
lipt0n napisał/a
Witam serdecznie
kupilem BB 8700c, fon z ery ale zamowilem kod zdejmujacy simlocka wszystko powinno byc ok, wsadzilem karte orange , zapytal o pin, pokazal ze siec ORANGE, ale
- zasieg pokazuje jedna kreske podczas gdy na innych telefonach jest full ( przy tym jezcze info. edge )
- na górze ekranu widnieje napis Data connection refused
- po probie wykonania polaczenia od razu mowi nie mozna ustanowic poloczenia z xxxxxxx
natomiast odbieranie i wysylanie SMSow dzial bez problemu.
bardzo prosze o pomoc, to moj pierwszy BB i nie wiem co robic.
dziekuje
wejdź w OPCJE---> SIEĆ i włacz tam usługi danych
co do dzwonienia to na głównym wyswietlaczu wciśnij zielona słuchawkę i wejdz w opcje, tam wybierz INTELIGENTNE WYBIERANIE i zmien numer kierunkowy na +48
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
Tanner
BlackBerry: 8700c
Wysłany: 2008-10-08, 19:19
Podobny problem - 8700c, silmock na at&t, nigdzie nie dało sie wygenerować kodu (nawet w usa), simlock zdjęty kartą odblokowującą, ale nie taką standardową, tylko specjalnie zaprogramowaną pod ten telefon - wysyłałem go do sprzedawcy, gdyz testowalem wczesniej pare standardowych (supersim4, yessim) i nie działało. Z zaprogramowaną kartą działały nowsze SIMy (np orange go sprzed 2 mies, abonament sprzed roku) jednak nie działał mój pop kupiony chyba z 5 lat temu, sprzedawca powiedział alby zduplikować kartę w salonie. Zrobiłem to, dostałem nową kartę, działa mi w BB. Prawie - moge wysyłać i odbierać smsy, zasięg jest w porządku (edge nawet), mogę dzwonić. Ale nie da się do mnie dodzwonić. Problem jest na tej mojej nowej karcie, wkładam popa kupionego 2 mies temu i już mogę odbierać. Z moim popem jest ok bo wkładając go do innego telefonu polączenia przychodzące działają.
Macie jakiś pomysł?
Dodam, że przy próbie dodzwonienia się nie pokazują się na BB "strzałeczki" w rogu, od razu zgłasza się poczta.
A nie masz ustawionych jakichś przekierowań? Na pre-paidzie to wątpliwe, ale przecież skądś się musi brać ten brak odpowiedzi telefonu...
Jako człowiek nie lubiący problemów, będąc na twoim miejscu pozbyłbym się tego egzemplarza i zakupił odblokowany 8700 - jak dobrze pokombinujesz to jeszcze na tym zarobisz...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Tanner
BlackBerry: 8700c
Wysłany: 2008-10-09, 20:48
Juz jest ok, pewnie karta sie do konca nie zaktywowała. Myslalem ze to cos z BB bo na innych telefonach działało, na szczescie juz jest super :D
A taki OT, czy cena powiedzmy 299,99zł za uzywane 8700c w stanie dobrym, bez locka, z PL menu i orygnalnym osprzętem - ładowarka, kabel USB i zestaw słuchawkowy, z fvat i pisemna gwarancją 3mies jest OK?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum