BlackBerry Forum  Strona Główna BlackBerry Forum
Pierwsze polskie forum BlackBerry

FAQ - PIERWSZA POMOCFAQ - PIERWSZA POMOC  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Skargi na moderatorów
Autor Wiadomość
Hanabi 

BlackBerry: Bold
Wysłany: 2008-02-07, 13:50   Skargi na moderatorów

ma ktos bo ja mam sa niemili i zucaja tekstami to juz bylo poszukaj

elmik 

BlackBerry: 8320
Wysłany: 2008-02-07, 14:09   

a ile razy można pisać to samo? Jest FAQ w którym większość jest i jak ktoś pyta o coś co jet w faq'u to dlaczego mamy być mili? Dlatego że ktoś ma problem i zamiast poszukać chce wszystko na gotowe?
Na forum nie ma setki dziesiątek tysięcy tematów żeby czasem oprócz szukaj po prostu je przejrzeć.

bigjur 

BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-02-07, 15:39   

no i oczywiście ..... przepięknej urody ortografia........
litości nie piszesz do swojego kolesia z gg, ale do ludzi, którzy chcą utrzymać pewien poziom na tym forum- czyżby dla Ciebie drogi kolego był on za wysoki?

twoface 
Moderator
BES Admin

BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-02-07, 15:51   

Hanabi: Popatrz na to od drugiej strony. Moderator nie zna na pamięć wszystkich linków na forum, ale pamięta że już coś takiego tutaj było. Więc odpowiada ci że to było.
I teraz dochodzimy do clue: Ty chcesz żeby on to poszukał dla ciebie i poświęcił swój czas tylko dlatego bo tobie się nie chce. A ty możesz tego sam poszukać w ten sam sposób w jaki on to zrobi, czyli poprzez opcję szukaj.
Teraz pomyś że takich osób jak ty jest sporo. Moderator musiałby dla każdego z tych osób poświęcać swój czas wykonując to samo co ta osoba mogłaby zrobić sama, marrnując swój cenny czas.
Z tego wynika że to ty nie szanujesz innych ludzi. A dopatrujesz się tego u innych.
Powinieneś podziękować że ktoś ci odpowiedział że to co szukasz jest to np. w dziale FAQ, bo wiesz gdzie szukać.
Co byś powiedział na to że w ogóle nie odpowiadamy na pytania na które odpowiedź już była?
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise

bigjur 

Wysłany: 2008-02-07, 22:46   

ładnie:)

sn00p 

BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-05-07, 07:14   Re: Skargi na moderatorów

Hanabi napisał/a
ma ktos bo ja mam sa niemili i zucaja tekstami to juz bylo poszukaj

Prawda jest taka ze 95% problemow bylo poruszanych na forum, a duza czesc odpowiedzi jest w FAQ !
Ja sam zanim zarejetrowalem sie na tym forum spedzilem na nim bardzo duzo czasu, czytajac co sie z czym je, a nawet nie mialem jeszcze wtedy BB (bylo w drodze).
Moze dlatego nikt nigdy nie napisal mi "ze bylo".

Kiedy ktos pyta o cos, co bylo juz 100 razy, zawsze sie zastanawiam, czy jest leniwy, czy nierozgarniety, niestety.

Wez to sobie do serca.

Zawsze najpierw zapytaj Jego :mrgreen:

RBuzz 

BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-05-07, 08:24   

sn00p napisał/a
Zawsze najpierw zapytaj Jego

Albo Wujka Google - ten jest baardzo mądry i zawsze ma czas.
Z perspektywy to bbpolska jest super - ludziska (znaczy moderatorzy ;p) są cierpliwi, na innych forach można z miejsca oberwać serią warnów i banem...
A na to że użyszkodnicy są leniwi, nierozgarnięci i ich mamusia ma inicjały TP, to naprawdę nic nie można poradzić.

Pomyślcie co by było gdyby nie było FAQ i każde pytanie każdego użytkownika zostałoby wyczerpująco wyjaśnione - zrobiłby się po tygodniu taki burdel, że żeby dowiedzieć się czegokolwiek wartościowego trzeba byłoby przeczytać setki postów.

Tak BTW przypomniała mi się stara maksyma giełdowa, którą można wszędzie zastosować: KISS - Keep It Simple, Stupid! :)
A prościej niż w FAQ to się nie da...

porhinio 
Moderator

Wysłany: 2008-05-07, 15:38   

sn00p napisał/a
Kiedy ktos pyta o cos, co bylo juz 100 razy, zawsze sie zastanawiam, czy jest leniwy, czy nierozgarniety, niestety.

Mam podobnie ;-)
RBuzz napisał/a
to bbpolska jest super - ludziska (znaczy moderatorzy ;p) są cierpliwi

aż miło poczytać :-D

pozdrawiam serdecznie
Samsung i780

alien125 

BlackBerry: 8707v
Wysłany: 2008-05-17, 14:24   

A ja mam na to trochę inne spojrzenie..
Nieraz szukamy i szukamy, znajdujemy coś ale nie wiemy jak to wykorzystać i szukamy dalej(i tak parę pętli) a w końcu już nie wiemy czego szukaliśmy i robi się kiszka w wyniku czego pytamy o coś co już było ale nie jest to wynikiem nierozgarnięcia ani lenistwa tylko ogólnego zamotania i tego ze nieraz nie wiemy jak sformułować słowa klucze. Nie mówię tu że jest czymś złym odsyłanie ludzi do innych postów. W ręcz przeciwnie. Daje to większą szansę na znalezienie togo o co naprawdę chodzi.
A klimat na forum dla mnie gr8!

sn00p 

Wysłany: 2008-05-17, 18:12   

alien125 napisał/a
A ja mam na to trochę inne spojrzenie..
Nieraz szukamy i szukamy, znajdujemy coś ale nie wiemy jak to wykorzystać i szukamy dalej(i tak parę pętli) a w końcu już nie wiemy czego szukaliśmy i robi się kiszka w wyniku czego pytamy o coś co już było ale nie jest to wynikiem nierozgarnięcia ani lenistwa tylko ogólnego zamotania i tego ze nieraz nie wiemy jak sformułować słowa klucze. Nie mówię tu że jest czymś złym odsyłanie ludzi do innych postów. W ręcz przeciwnie. Daje to większą szansę na znalezienie togo o co naprawdę chodzi.
A klimat na forum dla mnie gr8!

Tak, tylko, ze nasza irytacja powstaje kiedy ktos pisze sciagnijcie mi simloka, albo jak podlaczyc bb do komputera, nie mamy zalu, za trudne ptyania, tylko za podstawowe bzdury, ktore byly mielone tysiace razy ...

alien125 

Wysłany: 2008-05-17, 18:28   

Zależy co dla kogo jest trudne..
Nie no, szacun dla tych którzy utrzymują to forum czyste od bzdur wszelakich ale nieraz mniej rozgarniętym też trzeba pomóc. Jak już pisałem "Nie mówię tu że jest czymś złym odsyłanie ludzi do innych postów." Znam fora na których powtarzające posty by trafiły od razu do kosza.
Pozdro

elmik 

BlackBerry: 8320
Wysłany: 2008-05-17, 18:34   

Nasza irytacja jest głównie spowodowana tym że pytania dla już bardziej rozeznanych łatwe a dla początkujących trudne mają swoją odpowiedź najczęściej w FAQ i to ciągłe odsyłanie do faqu jest irytujące.

alien125 

Wysłany: 2008-05-17, 19:05   

To ja mam taką propozycję aby zmienić trochę rejestrację do forum, znaczy dać jako pierwszą stronę wielki napis "zanim się zarejestrujesz i wypowiesz przeczytaj FAQ" i pod spodem przycisk "dalej" ;D
Dobra, tylko bez nerwów Panowie(i Panie) bo to niezdrowe ;)

sn00p 

Wysłany: 2008-05-17, 21:09   

A ja mam inna propozycje.
Kazdy kto skonczyl 12 lat i jest swiadomy otaczajacego go swiata, niech zaczyna szukanie rozwiazania swojego problemu od faq i szukaj (nie wspominam juz o google'ach).

maniekes 
zajebisty

BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-05-18, 01:40   

hm piekne zaiste propozycje ;]
a kto jak sie rejestryje to czyta te umowy regulaminy faq czy inne pierdoly? 90% userow(w tym ja xd) klikaja po prostu dalej dalej ;p
niektorzy maja 20lat i sa nieswiadomi swiata ;>
takie powtarzajace sie pytania po prostu byly sa i beda i trzeba sie z tym pogodzic...

Odpowiedz do tematu