BlackBerry: 7290
Wysłany: 2007-07-20, 16:03 Simlock z T-Mobile i Vodafone
maly offtopik, mozna by sprawdzic czy inni opowie tez beda tacy mili :D
/ z allegro w ciagu 2 dni pewnei znikna wszystkie komy z lokiem na cingulara :P
i pojawia sie oferty sciagania simloka z tej sieci ;/
Wysłany: 2007-10-09, 14:01
W przyszłym tygodniu będę pisał do T-mobile de i Vodafone de zobaczymy co oni mi odpiszą.
Jestem ciekawy czy w ogóle odpiszą, a tym bardziej czy będzie to trwało również 12h ;)
pozdrawiam, WW
_________________ BB 7230, 7130v i 8700g
N 6210, 2600, 9110, 9210i, 9500 (soon)
Czy któremuś z kolegów udalo się już coś wskórać u T-mobile'a lub Vodafone'a w kwestii simlocka
Obecnie używam 7290... Posiadam również od niedawna 7730 na którego chętnie z miejsca bym się przesiadl ale jak narazie ze względu na simka leży bezużyteczny...
od Porhinio:
wydzieliłem powyższe posty z tematu dotyczącego Cingular'a
_________________ 7730 (4.0.0.219) już bez simlocka :D
Z tego co pamiętam co wyczytałem gdzieś to z T-mobile nie ma problemu, jest tylko jeden warunek trzeba być klientem T-mobile co najmniej 90 dni żeby przesłali kod odblokowujący.
No i nie ma śladu po simlocku nie ma też śladu w kieszeni po 50zetach które wydarl od mnie kolo z "zaprzyjaźnionego" komisu, zdjąl sima po logach... podobno na tą chwilę nie ma innej opcji...
Po za tym do jeżynek z serii 5XXX 6XXX 7XXX są boxy które same generują kody np Furious Gold i jeśli serwis taki posiada to koszt ściągnięcia to już sprawa ich ile za to wezmą.
Taką dostalem odp. na moje pytanie "jak tego dokonal..." 3mal jeżynkę prawie 2tygodnie czyli co, skasowal desperata?
ale i tak warto bylo czekać na tę chwilę eccch
Taką dostalem odp. na moje pytanie jak tego dokonal... 3mal jeżynkę prawie 2tygodnie czyli co, skasowal desperata?
ale i tak warto bylo czekać na tę chwilę eccch
W kazdym serwisie majacym Furious-a zrobia Ci w 10min.
Zakupiłem dziś blackberry 8700 z simlockiem na vodafone. Wgrałem najnowszy soft wszystko ładnie tylko terminal ma simlocka w związku z czym pytanie czy udało się komuśuzyskać z vodafone kod odblokowujący terminal? Jeżeli tak to jakim sposobem namówiliście operatora do podania kodu?
hm szukaj znajomych którzy mają abonament z vodafone w kraju z którego pochodzi twoje bb. Jeśli są na umowie powyżej 3 miesięcy podobno mogą sie starać o uzyskanie kodu do bb po imei. Piszę, że podobno bo sam nie próbowałem
Niestety nie mam nikogo znajomego, który działa w tej sieci. Wczoraj napisałem do vodafone i czekam na odpowiedź jak tylko coś odpisz dam znać, a jak nie to nie pozostanie nic innego jak wydać 50zł za kod z ebay niestety.
Pozdrawiam
unbekannt
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-03-17, 13:13
Czesc, wlasnie wpisalem sie na forum z mysla ze poznam tu ciekawych ludzi, ktorzy chetnie doradza lub pomoga w potrzebie, jestem posiadaczem dwoch terminali BB jeden to 8700g a drugi to 7290 tyle ze on wlasnie ma simlocka w sieci cingular, czy wie ktos jak mozna go sciagnac moze jakims kodem? prosze o kontakt na gg lub meila.
_________________ BlackBerry 7290
Wersja oprogramowania: 4.1.0.377 pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum