BlackBerry: 8700c
Wiek: 24 Dołączył: 19 Lip 2007 Posty: 27 Skąd: k. Krakowa
Wysłany: 2007-07-19, 09:34 Simlock z 8700c - Cingular
Witam, poniewaz niedawno zakupilem na allegro 8700c z simlockiem na siec Cingular, interesuje mnie temat zdejmowania simlockow.
Z tego co sie do tej pory dowiedzialem trzeba albo poprosic o kod (nigdy nie wiadomo czy sie go uzyska) operatora albo kupic usluge np. na eBayu czy stronie internetowej od kolesi, ktorzy po przeslaniu IMEI przysylaja w ciagu kilku dni kod odblokowujacy (moze sie zdazyc tak, ze nie znajda zadnego kodu i zwracaja pieniadze).
Dodatkowo dowiedzialem sie, ze albo we wszystkich 8700 albo tylko 8700c konieczna jest karta sim wlozona do terminala przy wpisywaniu kodu odblokowujacego. Teraz nie wiem czy mowa tutaj o karcie sieci na ktora jest simlock: Cingular. Czy moze to byc dowolna inna karta, byle byla wlozona w trakcie wpisywania kodu? Ktos moze wie?
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2007-07-20, 08:38
lukaszt: gratulacje za przetarcie szlaku. Szkoda, że u polskich operatorów to nie wygląda tak różowo. Mógłbyś opisać co do nich napisałeś i jak rozwiązałeś problem z (cytuję z podanego przez Ciebie linku):
"Just sent them the following:
1. Phone - Cingular Blackberry Pearl 8100
2. IMEI #
3. Phone number
4. Cingular Account #"
- jak rozwiązałeś pkt. 3 tzn. czy wpisałeś numer polskiego operatora (wspomnianej Heyah)?
- jak rozwiązałeś pkt. 4, co tam wpisałeś ?
Wysłany: 2007-07-20, 09:28
Witam :) poprostu pominalem te dwa punkty :P
Orlem z ang. nie jestem ale napisalem tak:
w temacie: "Phone: Cingular BlackBerry 8700c, unlock"
Cytat
Dear Sir or Madam,
I bought BlackBerry 8700c from my friend in Poland. It's locked to
Cingular and I wanted to use it with Polish carrier. Could you
please provide any remote unlock code? Unfortunately I'm not a
Cingular customer and can't provide any informations about past owners
of device (I don't know them.) but I hope you can help me.
Here are codes I've found to be necessary for unlock:
IMEI: <tutaj numerek imei>
PIN: <i numerek pin>
Thanks in advance.
Yours faithfully,
Imie Nazwisko
To co otrzymalem w odpowiedzi jest w zalaczniku.
Pozdrawiam i zycze powodzenia w odblokowywaniu :)
Dodam jeszcze ze swojego 8700c kupilem za 110 zl na allegro :)))
Byl tak tani dlatego, ze nie mial polskiego menu i byl z simlockiem (od 3 dni go mam i nie ma z nim zadnych problemow).
Wysłany: 2007-07-20, 10:21
Ja wiem... skoro znalazlem to na zagranicznym forum to pewnie juz masa osob probowala a w dodatku wyglada na to ze w Cingular(AT&T) maja maila specjalnie do takich rzeczy...
Dobra wysłałem i dostałem odpowiedź nawet mam karte sim cingular.
Power phone on and Turn off the radio (Turn Wireless Off option) VERY IMPORTANT. - Co to znaczy ?
i gdzie jest MEPD i MEP2 ? gdzie mam wpisać ten kod ? mam 8800
EDIT: Coś znalazłem no dobra ale mam poprostu to wpisać ? robiłem tak i nic chodzi o punkt 5 i 6
1 Insert Cingular SIM into device
2 Power phone on and Turn off the radio (Turn Wireless Off option) VERY IMPORTANT.
3 Select "Options" and then "Advanced Options"
4 Scroll down and select "SIM Card"
5 Type "MEPD" (multitap means this will be typed in [M] [ER] [OP] [OP] [DF])
6 Type "MEP2" (multitap means this will be typed in [M] [ER] [OP] [OP] alt [TY])
7 Enter the Unlock Code
8 Press enter
9 Reboot device. Device is now unlocked.
EDIT: O boże ale to banalne było :/ ale walnąłem kwasa :D bywa :) Wszystko działa w 8800
BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-04-15, 09:45
I ja opisze swoj przypadek.
Mam Blackberry 8700g z simlockiem na angielskie O2, napisalem do nich maila (tresci bardzo zblizonej do tej, ktora wyslal /lukaszt/), po dluzszym czasie dostalem odpowiedz - pan bodaj arabskiego pochodzenia odpisał mi:
Cytat
> Hello Michal,
>
> Thanks for emailing us to get the unlatching code for your BlackBerry
8700G.
>
> Please note I'll need to access the O2 customer's account, from whom you
got the BlackBerry 8700G. This will help us to find if the unlatching code can
be given to him. We can give an unlatching code only if a phone has been
active on our network for over 12 months.
>
> Please ask the O2 customer to reply to this email with the following
information:
>
> a) full name (this must be the name that the account was registered in
initially)
> b) date of birth
> c) postcode
> d) mobile number
> e) email address.
>
> We're asking this information, as we work within the confines of the Data
Protection Act. When we receive and verify this information, we'll help you
further.
>
> I'm sorry for any inconvenience this may have caused you.
Nie baczac na przeciwnosci losu, kasliwie odpowiedzialem, ze dostarczenie takich wiadomosci jest nie mozliwe, bo telefon byl sprzedawany 3 razy, i mimo wszystko ponownie poprosilem o kod.
Minelo od tamtej pory 15 dni, dotarlo do mnie, ze juz mi raczej nie odpisza, tak oto konczy sie ta jakze smutna historia.
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-05-08, 18:56
Ktoś miał podobne doświadczenia z 8707vz vodafone? też są na tyle uprzejmi?
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
werus
Wysłany: 2008-05-08, 21:38
mam 8700 i simlocka na cingular wysłałem tam maila i dostałem kod odblokowujący ale nie mam karty heyah czy musze ją mieć czy mogę odblokować to za pomocą innej.
lukaszt mam pytanie jak włożyłeś karte heyah to pokazało ci komunikat "niwłaściwa karta sim " jak chciałeś wejść w opcje karty sim?
a może wie ktośjak odblokować bez karty sim mając tylko kod odblokowywujący??
Proszę o POMOC!
[ Dodano: 2008-05-08, 21:50 ]
Odpowiadam sam sobie ale chyba nikt mnie nie skarci za to
Ten sposób odblokowywania działa raczej z wszystkimi kartami polskich sieci (ja mam PLUS i zadziałało)
nie trzeba sie sugerować komunikatem ze jest niewłaściwa karta sim tylko wpisać MEPD i MEP2 potem kod i mozna sie cieszyć w pełni swoim BB.
Ja z doświadczenia mogę powiedzieć, ze karta sim czy to operatora na którego jest simlock czy też każdego innego w ogóle nie jest potrzebna( po wejściu w opcje sim i wpisaniu mepd i mep2 możemy bez problemu wpisać kod odblokowujący i karta nie jest potrzebna - odblokowałem już dużą ilość terminali Blackberry i za każdym razem robie to bez włożonej karty .
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-05-09, 18:37
Kupiłem na ebay'u za 30 zł.
czytałem forum cały dzień wcześniej i mi się malowały czarne wizje. A tu proszę sprawa prosta. Dajesz 6 funtów i masz wszystko gdzieś :)
Jeszcze tylko odblokowanie konta blackberry dla tego terminala zostało :)
_________________ Urządzenie blackberry bez usługi blackberry to jak kobieta bez piersi :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum