Czy ktoś miał okazję zabawy tymi urządzeniami bądź użytkował coś takiego, lub miał jakiekolwiek doświadczenia z tym?
Na pewno nie dorówna Blackberry ale będzie myślę miłą odskocznią.
To jest ten telefon, którego wyświetlacz zanim będzie można na niego normalnie popatrzeć musi obrócić się wokół własnej osi 352 razy i oblecieć cały pokój?
Ja miałem nokie 9500 tez jest otwierany wyświetlacz. Fajna zabawka spory wyświetlacz ale filmów nie pooglądasz długi wyświetlacz ale wąski, nie zmieniał bym jej gdybym nie dostał BB :)
Generalnie chciałbym się dowiedzieć jak to chodzi i czy w miarę stabilny jest. No a jeśli chodzi o bb to wymienię na 9100 :) coś ma w sobie jak dla mnie :)
sidekick jest dosyć stabilny. a co do wyświetlacza: wystarczy odpowiedni ruch kciuka i możesz pisać/surfować:) jedno jest pewne: NIC nie przebije BlackBerry :)
BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-08-18, 07:48
elmik, wlasnie dzis chcialem napisac przelomowego posta o siekick'u, ale uzylem opcji szukaj i jednak jest xD
Nie ukrywam, ze tez mnie "to" zaciekawilo, poczytalem troche i co wyszlo ? LIPA.
Ludzie pisza, ze to chlam - plastikowa zabawka dla amerykanskiej "bananowej" mlodziezy, ale z 2 strony ci sami specjalisci pisza "kup n95" ... Typowe.
Byl bym wdzieczny, gdyby ktos napisal cos rzetelnego, ale fajnie gdyby ta wypowiedz wiazala sie chociaz z trzymaniem sidekicka (ktoregokolwiek z 3 podanych przez elmika) w dloni, nie mowie to juz o pelnym uzytkowaniu.
/Pozdro
_________________ HTC Touch Dual /+Kingston 4GB/
*
Poproszę skrzynkę wódki i dwie oranżady.
Dla mnie oczywiście ważne jest zeby telefon miał duzo funkcji, był multimedialny- ale zawsze staram sie by telefon który mam zamiar kupić, wyróżniał się spośród innych telefonów (zawsze gdy kogoś widzisz z telefonem w łapkach, to jest to albo Nokia, albo SE, ja natomiast muszę mieć coś innego). Chciałem kiedyś kupić Sidekick'a, ale jako że nie lubie wydawać duzo pieniędzy na telefony- max 400zł, to sobie odpuściłem. Ale nadal mam nadzieję, że kiedyś sobie go kupię
BTW/ moje poprzednie telefony to Motorola c975 (niby stary telefonik, ale nikt takiego nie mial i zawsze przyciągał uwagę, był podobny do nokii 6680 czy coś takiego), a drugim telefonem (którego jeszcze mam), jest SE v800i. On takze wzbudzał zainteresowanie, ma fajny wygląd, wszystkie potrzebne funkcje a także obrotową kamerkę.
_________________ BlackBerry 8100 Pearl bez SimLock'a + 1GB
soft v4.5.0.55 bez polaka ^_^
Blackberry 8800 bez Simlock'a + 4GB
soft v4.5.0.55 z polakiem ^_^
Też miałem C975 i pewnie dłużej go bym potrzymał gdyby nie bateria :) Która w tych motorolach działała max 2 dni :) Później E1000 to był czad :D no ale tak samo - bateria.
To tak trochę offtop, a co do samego sidekicka to się troszkę o nich naczytałem.
Ten model motoroli odpadł na początku bo nie miał tego charakterystycznego sidekick:) ekran sie wysuwa tylko w górę, bez obrotu. Co do samych sidekicków to rządzą jeśli chodzi o wyświetlacze i klawiaturke no ale kosztem rozmiarów. Co mnie strasznie odstraszyło to niemalże całkowity brak ingerencji w oprogramowanie firmowe w czym lubi pogrzebać no i trudności z softem trzecich producentów. Aplikacje i gry a jestem maniakiem jeśli chodzi o terminale( co chyba widać :P) można tylko instalować ota. Po za tym w mojej opinii, mimo tego, że nie trzymałem go we własnych rękach, sidekicki nie mają nic do zaoferowania poza wyglądem. Dlatego też zrezygnowałem z zakupu.
Z tego co czytałem sim to nie problem :) Jakaś kombinacja klawiszy i telefon chodzi do póki się go nie wyłączy. A po resecie jeszcze raz to samo, są nawet filmiki instruktażowe na youtubie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum