Wysłany: 2008-08-03, 23:33 Rozszerzenie plików w jeżynce. Czyli dlaczego *.rem ?
Witam
Od pewnego czasu moja BB 8100 zaczęła dodawać do nazwy każdego pliku wgranego, czy też utworzonego na niej końcówkę ".rem" co zmienia rozszerzenie danego pliku. Wszystko było by ok. bo BB sama w sobie rozróżnia poszczególne typy plików, jednakże gdy np. chcę zgrać zdjęcia na kompa to rozszerzenie *.rem zostaje i muszę po kolei zmieniać nazwę każdego pliku. Uznał bym to za normalne gdyby występowało od początku lecz jeszcze niedawno rozszerzenia były normalne i wszystko działało jak należy. W związku z tym nasuwa mi się pytanie czy ktoś jeszcze tak ma i jak sobie z tym radzi bo chyba jeszcze nie było o tym na forum.
mialem cos takiego na moim 8300:)
Zrobilem mu "reste to factory" prze JL comandera:)
i wgralem softa od nowa i sformatyowalem karte microSD przez BB i wszystko ladnie narazie dziala:)
_________________ BlackBerry® 8300 T-mobile + 4GB MicroSDHC
OS 4.5.0.93 (2.7.0.81)
Po zmianie OS'u BB przestało dodawać końcówki .rem, lecz wyświetla mi alerty, że karta multimedialna jest zabezpieczona przez inne urządzenie i nie miże uzyskać do niej pełnego dostępu.
Może wam taż się to dziwne wyda, ale mam dostęp do wszystkich danych poprzez opcję przeglądaj. Z resztą BB poprawnie wyszukuje wszystkie multimedia. Jedyne czego nie mogę zrobić to zapisać zdjęć na karcie. Przypuszczam, że jak skopiuje dane z karty(oprócz systemowych bb) na kompa, zrobię format karty i wgram z powrotem dane na kartę to wszystko będzie ok. Zaraz się za to zabieram
Jazux napisał/a
Trza było zrobić to tak, jak porhinio kazał..
Zmieniłem OS'a zanim porhinio kazał...
[ Dodano: 2008-08-05, 23:48 ]
Zrobiłem tak jak napisałem i wszystko już jest poprawnie.
[ Dodano: 2008-08-06, 00:37 ]
Ale .rem powrocilo niestety. Naszczescie wystarczylo wylaczyc tryb szyfrowania karty multimedjalnej i problem sie rozwiazal. Mam nadzieje ze juz na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum