a) Tak jest to możliwe
b) Terminal jest wyposażony w złącze miniUSB, po przez kabel np od aparatu podłączasz telefon i się ładuje, muszą być do tego zainstalowane sterowniki, które się instalują z DM
Czyli rozumiem, że ten sam kabel służy do komunikacji z PC?
Właśnie obawiam się tej instalacji sterowników z DM. Czy inne urządzenia, z których korzystam na USB będą po tym działały poprawnie (pocket, inne telefony?).
Ja jestem nowy na tym forum, ale wnioskowałbym o zrobienie tematu gdzie byłyby wszystkie informacje o danym modelu telefonu z małym FAQ podporządkowanym do danego modelu z bardziej konkretnymi pytaniami.
BB nie ma w chyba polskiego portalu a jedynie to forum. Informacje na niektórych stronach są niejasne i często błędne, sprzedawcy na allgro często kopiują te informacja, a nawet wprowadzają w błąd.
Tak poza tym to świetne forum. Już prawie uruchomiłem mojego 7230
--edit:
Jedyną rzetelną stroną gdzie są w 100% jasne informacje to jest oficjalna strona BB, ale niestety po angielsku. Dlatego prosiłbym o rozpatrzenie mojej propozycji...
Raczej nie widzę przeciwwskazań żeby inne sprzęty nie miały działać.
Źle się wyraziłem - miałem na myśli, czy instalacja DM polega na podobnej zasadzie, jak instalacja MS ActiveSync, to jest czy ładuje się na stałe jakaś ikonka w trayu i nie można wyłączyć autouruchamiania aplikacji (DM).
Jest dla mnie istotne, żeby DM uruchamiał się wtedy, kiedy ja chcę a nie ładował się przy każdym starcie systemu.
Wysłany: 2008-03-30, 11:18
DM (przynajmniej u mnie) nie laduje sie do autostartu - po podlaczeniu bb do komputera przez miniusb sam klikasz na DM aby go uruchomic.
p.s. tez mam palmtopa i jeszcze innego smartphona i smialo mozesz wywalic active sync'a z autostartu - albo jakims darmowym programikiem do zmiany ustawien windowsa albo manualnie z rejestru.
p.s.2 sterowniki bb nie koliduja ze sterownikami active sync'a
micmusz - jesteś nieoceniony!!! Podniosłeś moją wiarę w to urządzenie.
Z innej beczki: szukałem na Allegro ładowarki do 7290 i jakoś nie znalazłem. Czy orientujesz się może, czy istnieje jakiś odpowiednik ładowarki od innego aparatu, który pasowałby do BB?
Wysłany: 2008-03-30, 16:11
Twój model powinien mieć ladowarke z wyjsciem: 5V i 0,5A
<--- ale lepiej zeby jakis posiadacz tego telefonu Cie w tym utwierdzil, bo niektore modele maja 0,75A (8700 lub 7250).
Na pewno jesli bedziesz miec 0,5 A nic sie nie stanie, bo nawet wyjscie usb z pc ma takie parametry.
Twój model powinien mieć ladowarke z wyjsciem: 5V i 0,5A
<--- ale lepiej zeby jakis posiadacz tego telefonu Cie w tym utwierdzil...
Posiadacz tego telefonu nic nie wie, bo to jakaś hurtowa sprzedaż. Twierdzi jedynie, że sprzedali 120 takich modeli i mieli tylko jedną reklamację :)
No, ale coś już wiem - MOTOROLA V3, powiadacie? To już łatwiej znaleźć...
MathijseN~ napisał/a
Też kupiłem tego sprzęciocha na tej aukcji:) Teraz czekam na przesyłke:>
No, to w razie czego razem będziemy się męczyć :) z uruchomieniem tego "sprzęciocha". Ja to w ogóle zielony jestem, jeśli idzie o telefony itp. więc wybaczcie moje pewnie naiwne i głupie w Waszych oczach pytania :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum