Z innej beczki: zainstalowałem sobie Mobipocket Readera i za Chiny nie wiem, jak mogę wgrać książki w formacie PRC do BB? Czym można wgrać jakieś pliki na terminal?
Kurcze, nie mam takiej opcji :( tylko na PDA... MP jakby nie widział BB :(
Czy istnieje jakiś inny sposób na wgranie plików PRC do BB?
Nie pisz posta pod postem, edutyj poprzednio napisany.
OK! OK! Zaczynam się irytować, po prostu...
Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie, dlaczego skoro DM widzi urządzenie to program Roxio MM wyświetla napis Nie podłączono urządzenia. Podłącz urządzenie aby wyświetlić jego zawartość.
I jak wgrać te nieszczęsne pliki?
EDIT: Zresztą Media Manager chyba nie rozwiąże mojego problemu :( Nie idzie nic wgrać na BB jakoś ręcznie?
EDIT 2: Dobra, pomińmy na razie Mobipocket Readera - może ktoś mnie uświadomi, dlaczego Roxio MM nie widzi urządzenia, mimo, że DM rozpoznaje go bezbłędnie. Nie jest to problem, który będzie mi spędzał sen z powiek, bo nie dbam o dzwonki i inne pierdoły (od tego mam telefon), ale dlaczego ten program BB nie widzi?
EDIT 3: Dobra, w kwestii użytkowania 7290 jako czytnika eBooków wiem już wszystko. :) Gdyby kogoś interesowało ściągnięcie Mobipocket Reader Desktop 6.1 pomaga. Program ślicznie rozpoznaje urządzenie i dodaje książki do Biblioteki (Library) na BB.
Dziękuję wszystkim za wyrozumiałość, bo ja już chyba w tym wątku więcej pytań miał nie będę - wszystko co chciałem osiągnąć z 7290 już osiągnąłem... :)
A właściwie mam jeszcze pytanie:
Wszyscy, którzy kupili BB z Techgenu - jak tam wygląda kwestia wytrzymałości baterii? Długo po naładowaniu hulają?
ja tez kupilam na tej aukcji ...tzn od tego sprzedawcy :) i mam telefon 2 gi dzien wszytsko ok...ale niewiem co zriobic zeby miec opere i maile wysylac..mam na oramge mix moze ktoś pomoc MI :)
Dolaczam sie do grona kupujacych na tej samej aukcji :P dzisiaj dostalam sprzet i wlasnie staram sie go jakos rozkminic.... boje sie czy sobie poradze....
po pierwszym odpaleniu [nie wiem tylko jak tego dokonalam ...:/] zauwazylam, ze boli mnie kciuk.... hmmmm
No, to kółeczko po prawej stronie - dość nietypowe rozwiązanie. W Mobipocket Readerze brakuje mi jakiegoś guziczka, którym mógłbym zastąpić zmianę strony, miast kręcenia kółeczkiem, bo lekko niewygodne to jest :)
A co do grona kupujących, to facet mi przez telefon powiedział, że sprzedali już 120 sztuk tego sprzętu, więc strzeżcie się Modowie i AdminiBlackBerry Forum - nadciąga kataklizm! :P
No, to kółeczko po prawej stronie - dość nietypowe rozwiązanie. W Mobipocket Readerze brakuje mi jakiegoś guziczka, którym mógłbym zastąpić zmianę strony, miast kręcenia kółeczkiem, bo lekko niewygodne to jest :)
A co do grona kupujących, to facet mi przez telefon powiedział, że sprzedali już 120 sztuk tego sprzętu, więc strzeżcie się Modowie i AdminiBlackBerry Forum - nadciąga kataklizm! :P
haha no nadciaga rzesza nic niewiedzacych o tym telefonie ..a probujacych i pewnie dla niektorych umarudzonych :P
Mam kolejne pytanie związane z ładowaniem: mam ładowarkę od Plusofona 401i i "na oko" pasuje. Zanim jednak spróbuję ładować chciałbym się zapytać kogoś, kto być może też korzysta z Plusofona - czy ktoś potrafi odczytać tabliczkę znamionową na zasilaczu? Jest tam taki drobny druk, że za cholerę nie mogę odczytać, a w sieci nie mogę znaleźć informacji, co do parametrów tej ładowarki?
ja mam bb 7290 z tej samej aukcji i nie moglem sie polaczyc z nikim bo mi odrazu rozłączało tak samo sie dzialo jak ktos do mnie dzwonil napisalem do nich co to moze byc a oni odpisali zebym dobrze opisal wade i im mam wyslac bb 7290 wyslalem im wczoraj i czekam za nowym bo napisali mi ze wyslali juz inny chcialbym sie spytac czy wam to tez sie zdarzyło ;] smsy moglem pisac ciekawe jakiego mi przyślą a softa na nim mialem 4.1 i necik smigal
mam jeszcze jedno pytanko a mianowicie jak wpakowac gierke albo fotki na bb bo przez dm nie moglem macie jakis inny program do bb zeby można było normalnie wgrywać jak co to napiszcie na gg 8098070 plis HELP
mam jeszcze jedno pytanko a mianowicie jak wpakowac gierke albo fotki na bb bo przez dm nie moglem macie jakis inny program do bb zeby można było normalnie wgrywać
Mam ten sam problem. To znaczy DM widzi sprzęt i wszystko gra, jednak kiedy odpalam z poziomu DM program Media Manager to pokazuje mi w nim, że nie mam podłączonego urządzenia.
Dla odmiany Mobipocket Reader elegancko rozpoznał urządzenie i wymiana danych (eBooki) między PC a BB zachodzi bez zarzutu.
Ponawiam więc pytanie - jak to możliwe, że w tych warunkach Roxio Media Manager BB nie widzi?
Wałkowane tysionc tysionców razy na tym forum i innych.
Pod 7290 z Desktop Managera nie da się wgrywać mediów bo 7290 ma za niski OS
Zostaje tylko tzw. OTA - czyli ładowanie mediów z neta
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
(Ładowarka) Witam!! Na wcześniejszej stronie ktoś napisał że pasuje ładowarka od motoroli V3, potwierdzam ten fakt. Pisze dopiero teraz ponieważ chciałem to sprawdzić dość dokładnie ładując tą oto ładowarką mojego bb kilkukrotnie. Chciałem zaznaczyć jeszcze że łądowarką ładuje się dużo szybciej niż przez kabel usb. Jeszcze jedno, posiadam oryginalną ładowarke motoroli z allegro za (8zł) Pozdrawiam
Posiadam BB7290 od wczoraj : http://www.allegro.pl/ite...rdzo_dobry.html
i jest wszystko pięknie ładnie lecz mam jeden mały problemik ... mianowcie Telefon głównie miał służyć do smsów na pakiecie pop 600 smsów , właśnie , miał służyć lecz nie służy a raczej służe ale w połowie :D bo do niektórych moge wysłać smsa bez problemów a do niektórych wysyła się np ale pojawia sie czerwone krzyżyk i nie wysyła sie . Być może jest to problem typu " nie wyślesz z orange na pop bo wiem że na abonament juz mi sie nie wyśle. Pytałem kolegi który co prawda nie ma i nie miał BB ale powiedział że być może jest to wina softu ... miał ktoś tak ? wie ktoś jak to zrobic ? prosze o pomoc
Jest to mój pierwszy post i pierwszy BB więc prosze o wyrozumiałość .
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-04-20, 18:13 ]
właśnie odkryłem że moge napisać do reszty osób w orange popie itp tyle tylko że osoba z któą chce smsować musi najpierw napisać . A odpisać możemy nie przez "utwórz wiadomość sms"bo wtedy nie dojdzie lecz przez
Wiadomości >> najeźdzamy na osobe która do ciebie napisała >>Odbierz>> i dopiero wtedy w oknie rozmowy możemy pisac .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum