Wysłany: 2007-08-11, 16:15 Rewolucja!!! Jest normalny net bez bisa i besa
Właśnie sobie zainstalowałem najnowszy firmware w moim 7130g, i tak patrze patrze, fajnie że dodali mms i nagrywanie dźwięku, otwieram sobie browsera, patrze a tu Era omnix mnie wita Nie wiem jeszcze jakim cudem, ale internet sie sam skonfigurował, do mojego operatora i moge sobie kozystać z neta przez browsera, co oznacza zapisywanie plików zdjęć i dzwonków z internetu
Dodam że jak w temacie nie mam bisa ani besa, jak sprawdze wszystko to zaraz dopisze jak mam skonfigurowane.
ciagnie przez WAP ---> lipa
sciaga zbyt wiele ---> lipa
ograniczenie dostepnosci obrazów powoduje ze nie widzisz w co wchodzisz bo tekst si nie podswietla --->lipa
działac dalej na operze w razie czego uruchamia sie w operze bis i moge sciagac---> positiv
No też to dzisiaj odkryłem, że łączy sie przez Wapa i nie za bardzo jest gdzie to zmienić, bo samo sie skonfigurowało. Ale za to jak w operze znajde jakis fajny obrazek to sobie go moge wreszcie ściągnąć
Tak sie jeszcze zastanawiam, czy po wgraniu nowego softu Opera przy konfiguracji połączenia( mam 4 beta) też automatycznie nie przestawiłą się na wapa??
Wie ktoś może jak to sprawdzić?
przy pierwszym uruchomieniu opera sprawdza najlepszy sposób połączenia, jeżeli twój terminal obsługuje GPRS, to leci po GPRS, proste.. (Jeżeli zauważy działającego UMTSa to leci po UMTSie) Pozdro...
A wiecie dlaczego tak jest? WAP nalicza kasę za czas, przez który siedzisz na necie, a GPRS (i wszytskie te nowe systemy) za ilość ściągniętych danych.... Więc jeżeli nic nie ściągasz możesz siedzieć na necie kilka godzin za kilka groszy! Pozdro....
wiec przegladarka jeżynkowa działa ale jest nie opłacalna, chyba ze ewentualnie znalezc jakis pliczek w operze do pobrania skopiowac link i pobrac go po jeżynkowym browserze :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum