Jeśli masz jeden terminal to przywykniesz, jeśli kilka (różnych), to sugeruję czym prędzej zakupić różowy kaftanik bezpieczeństwa na Allegro - te z którymi przyjeżdżają panowie w karetce są strasznie niewygodne...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Arc
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-08-29, 15:33
ja się dosyć szybko przestawiłem z qwerty na qwertz ale tak jak napisał RBuzz, trzeba mieć jeden terminal, tudzież telefon innej marki też z qwertz bo z dwiema różnymi klawiaturami długo człowiek nie pociągnie :)
swoja drogą rzadko spotykany jest qwertz w innych telefonach, co to w ogóle za standard jest? wie ktoś?
QWERTZ to system niemiecki, jest jeszcze francuski AWERTY
Wszystko po to, żeby się łatwiej pisało jako że każdy język ma własną specyfikę i częstość występowania poszczególnych znaków jest różna dla różnych języków. W każdym razie miałem 7290 AZERTY (francuski Orange) - całkiem fajnie szło pisanie, jako że A sprytniej się wciska w lewym górnym rogu.
[ Dodano: 2008-08-29, 16:50 ]
Cholera, chyba za bardzo wierzę w logikę ludzkości...
Nigdzie nie znalazłem potwierdzenia że te różne układy powstały w wyniku różnic językowych i róznej częstotliwości występowania znaków...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum