adrian
BlackBerry: Storm
PIN: 205CA7C2
Wysłany: 2008-08-26, 13:48
lukas napisał/a
adrian, Zdecydowanie lepiej jest ściągnąć simlocka, nie będzie problemów z kartami typu TURBO po za tym jak będziesz chciał sprzedać to na pewno wartość będzie wyższa bez simlocka.
Cytat
Powiedzial mi to pan który miał mi zdjąc simlocka i gdy zapytał się czy mam oryginalną kartę a ja że nie to on że bez tego nie da sie wklepać kodu :(
Pozdrów tego Pana i powiedz mu żeby poczytał trochę nasze forum.
Jeśli to jest Hiszpania Moviestar to tym bardziej nie ma problemu z simlockiem.
Czas ściągnięcia 3-5 dni roboczych.
A ile u ciebie kosztuje zdjęcie simlocka??
_________________ BlackBerry 8700g teraz 8800 a teraz iPhone3G
Ja wnioskuje o zmiane tematu. Moze jestem monotematyczny ale naprawde denerquje mnie jak komus sie nie chce okreslic problemu w temacie.
Napisz czego dotyczy to "pytanie". Bedzie latwiej korzystac z tego forum i tobie i innym.
Ja wnioskuje o zmiane tematu. Moze jestem monotematyczny ale naprawde denerquje mnie jak komus sie nie chce okreslic problemu w temacie.
Napisz czego dotyczy to pytanie. Bedzie latwiej korzystac z tego forum i tobie i innym.
O... Widze ze temat zmieniony. Dzieki za to i za wsparcie xD
A co do kart typu podkladka pod sim jest o tym w faq wspanialy watek. Osobiscie tez wolal bym zdjac sim-locka ale kazdy sprzedawca(jak do tad) odpisywal mi, ze mam za nowe BB i nie ma mojego kodu w bazie.
siles84
BlackBerry: 8700c
Wysłany: 2008-09-01, 00:40
Ja mam turbo sim i raz mi się rypnęło ale chłopaczek wymienił mi bez problemów.
Poza tym działa bez zarzutu.
ale jak bym znalazł kogoś kto potrafi to zdjąć to bym zapłacił;]
kantona
BlackBerry: 8700g
mając sima z sieci Play - nie będę miał problemu z tym turbo simem
Ja Ci tego życzę, znaczy, żebyś nie miał problemów. Ale możesz mieć, zwłaszcza zważywszy na to że Play nie ma "normalnych" przekaźników tylko UMTS - w sytuacji z Turbo Sim będzie coś na kształt "podwójnego roamingu" - najpierw dla obejścia sim-locka, potem z Plusa na Playa. W każdym razie podziel się doświadczeniami z użytkowania.
Pozdrawiam
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
kantona
BlackBerry: 8700g
Wysłany: 2008-09-25, 11:05
A w razie czego - ściągnięcie simlocka z Blackberry 8700g to jakiś problem dla ludzui z komisów z telefonami? Czy ściągną mi go spokojnie na miejscu jak przyjdę? Bo jeżeli to już nie jest jakiś wielki problem i kosztować ma około 50 zł to wolę ściągnąć niż obcinać sima Play i bawić się jeszcze z T-simem.
ściągnięcie simlocka z Blackberry 8700g to jakiś problem dla ludzui z komisów z telefonami?
Bywa że to ich po prostu przerasta.
Nie wiem skąd jesteś, ale koszt ściągnięcia simlocka to o ile pamiętam okolice stówy i od ręki w dużych miastach tylko. Odesłałbym Cię do Lukasa, ale nie chcę mu robić reklamy, bo mi znowu będzie wymówki czynił na PW...
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum