Witam!
szukalem na naszym forum na temat wirusow i dowiedzialem sie ze wlasciwie nie wystepuja. a ja mam z moja perelka taki oto problem: po odblokowaniu klawiatury telefon sam mi zatwierdza aktualnie wybrana opcje... myslalem ze moze mam jakis paproch pod perelka, wyczyscilem ją juz dwa razy, niestety nie pomoglo. zauwazylem ze porestarcie telefonu przez jakis czas, ok 10 min jest normalnie, ale potem znowu zaczyna fiksowac i sam zyje swoim zyciem. jego zaslugi z dzisiejszego dnia, to zadzwonienie do mojej kolezanki o 6 rano... a druga, z ktorej jestem dumny, to sam odpisal do ery na smsa z grania na czekanie :) wyslal pustego, wiec nie mam ustawionej "fajnej muzy" ;) niemniej jednak zwracam sie do Was z pytaniem ,czy Wam tez zdarzyl sie moze taki przypadek? jak sobie z tym poradzic?
wgralem nowy soft, nawet dwa razy :) i niby dziala dobrze , ale zdarza mu sie zaciac, dochodze do wniosku ze przyczyna tego jest jednak mechaniczna i poprostu cos sie dzieje pod perelka, ale nie moge dojsc o co chodzi... :/
Wysłany: 2008-04-17, 15:32
Skoro to nie by soft to pozostaje usterka mechaniczna . Z faktu ze perełka ma track bała to równie dobrze któryś ze styków w układzie kulki mógł po prostu wysiąść .Takie same numery dzieją w myszce pc z rolką , jak się zatnie jedna z rolek to myszka wariuje , i podejrzewam że to samo się stało u ciebie .
Jeśli masz możliwość wymień trackballa na nowy i to powinno ci rozwiązać problem .
_________________ Nokia N95+BlacBery 8110
apol
BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-05-01, 10:51
pod kulka jest mini przycisk 4 nogi gorna czesci folia i pod nia blaszka ktora to bardzi czesto lubi zesniedziec(jutro postaram sie zrobic fotki jak to wyglada;) trzeba uwarzac aby nie dotykac kuli wylgotnymi lapami;) ostatni jest to nagminny przypadek oddawania fona do serwisu ;)
jest to wielki minus BB ostatni wymieniam to masowo w 83xx w 81xx mniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum