Jestem szczęśliwym posiadaczem 8800 z firmowym BES i softem 4.2 w Erze.
I teraz parę pytań :
Czy z biznesowego punktu widzenia (używanie BB jako telefonu, poczty itp - nie interesuje mnie odtwarzanie MP3,wideo, gry itp.) warto sie przesiąść na 4.5 ? Zauważyliście różnicę w szybkości i stabilności ? Moze jakies dodatki do obsługi Exchange ?
Nie wiecie czy jest w Erze biznesowa usługa upgrade softu ? (Nie mam ani czasu ani ochoty wozić sie samemu - wolę gwarancyjny upgrade o ile jest taka możliwość).
Gwarancyjny upgrade? Nie słyszałem czy coś takiego istnieje. Samemu to chwila roboty a na tym forum znajdziesz dużo informacji aby mieć gwarancję że nic nie popsujesz :) 4.5 bardziej stabilny, mniej się wiesza (choć każdy soft jaki miałem się nie wieszał). Ogólnie polecam go wgrać.
Może źle się wyraziłem.
Chodzi o taki upgrade że ide do Ery, oni mi wgrywaja swój autoryzowany soft, dostaje fakturkę i nie mam później żadnych problemów jak na gwarancję chcę oddać aparat bo mi coś nie działa.
xionic, idź do Ery i powiedz, że Ci się wiesza sprzęt. Wtedy sprzedawca wysyła sprzęt do serwisu. Serwis po otrzymaniu informacji, że sprzęt się wiesza musi wgrać najnowszy soft jaki posiada. Jeżeli terminal jest na gwarancji usługa jest bezpłatna.
ruli ma racje. Jeśli się fon wiesza to zazwyczaj pierwsze co robią to wgrywają nowy soft :) Tak to już jest, że nikt nie dochodzi co powoduje błędy. Jedyne co tracisz to aplikacje które sam wgrałeś i wszystkie dane więc najlepiej zrób sobie backup przed oddaniem.
Popieram. Po co ludziskom d... zawracać. Z jednej strony - po to tam są, ale z drugiej - trzeba do nich jechać. Robiąc to samodzielnie wg FAQ oszczędzisz czas, a i nauczysz się czegoś przy okazji.
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
apol
BlackBerry: 8120
Wysłany: 2008-08-25, 16:58
jesli sprzet sie wiesza to w serwisie nie tylko wgrywaja soft ale przed wgraniem robia testa na wszystko co tel posiada gps wifi lacznosc wszystkich zakresow ladowanie baterii z usb z podstawki itp itd duzo by wymieniac moze kiedys dam loga z takiego testu to sobie zobaczycie
i jak przejdzie poprawnie ten test (pass) to dopiero jest wgrywany soft w chwili obecnej wielu operatorow ma juz 4.5 ale ery nie sprawdzalem
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-08-25, 17:13
To ja mam takie pytanie.
Jeśli telefon jest zakupiony w Erze wszystko jest na gwarancji czy jeśli samemu dokonam upgrade do wersji 4.5 nie trace gwarancji telefonu?
BlackBerry: 8800
Wysłany: 2008-08-25, 18:10
W takim razie instalując najnowszy soft powiedzmy dostępny u producenta czyli BlackBerry straciłem gwarancje!!!
Chociaż jakiś czas temu jak był tylko dostępny soft 4.2.... szwankowała mi kulka. Wgrałem sobie inny soft niż był oryginalnie, oddałem na gwarancje i mi wymienili aparat. Nie wiem może sie nie dopatrzyli że był inny soft, a może to nie ma znaczenia.
Wydaje mi się że gwarancji nie straciłeś bo:
Skoro producent podczas zakupu telefonu zaopatrza Cię w soft do ladowania aplikacji(w tym wymiany softu) to jednoznacznie na to zezwala.
Ponadto sam producent na swojej oficjalnej stronie zamieszcza softy do ściągnięcia przez użytkowników.Więc zezwala na upgrade przez userów.
_________________ BB 8100 soft v4.5.0.69 PL
Profesor Doktor Wiktor Wektor
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum