BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-05-08, 07:04 Przesiadka 8700 - 8300
Witam.
Od rana nurtuje mnie jedna sprawa.
Zastanawiam sie czy jest sens przesiadac sie z bb 8700 na 8300 (ew. 8310).
8300 wydaje sie byc znacznie lepszy (cam/gps/slot), ale to jakies ok 300 PLN doplaty ... Czy gra jest warta swieczki ?
Wiem, ze to zalezy od moich potrzeb czy upodoban, ale mimo wszystko chcialbym poznac wasze zdanie
Pozdrawiam.
_________________ HTC Touch Dual /+Kingston 4GB/
*
Poproszę skrzynkę wódki i dwie oranżady.
Skrótowo tylko dodam, a jestem posiadaczem jednego jak i drugiego modelu, że wg. mnie 8700 ma lepszą klawiaturę. Również nie do końca uważam, iż kuleczka jest lepsza od trackwheela bocznego. 8300 góruje właściwie "tylko" w dwóch kategoriach, ma kartę pamięci i aparat.
PS. W 8300 nie masz wbudowanego GPS
Ajjjj porhinio, tylko mnie zacheciles
Fajnie ze 8300 ma slota na karty i kamerke, jak wszyscy wiedza, duza role odgrywa tez wielkosc
Ale dalej mam watpliwosci czy to wszystko jest warte 300-350 PLN
Cytat
PS. W 8300 nie masz wbudowanego GPS
Nawiazywalem do 8310
*
Jest jeszcze jedna sprawa pokrewna, wiec nie bede nowego topicu zakladal:
Co myslicie o sciaganiu sprzetu z USA albo UK przez ebaya ?
Tutaj jest dosc okazyjna sprawa, takich aukcji jest wiecej, ale czy mial ktos z tym stycznosc ?
*
Ja od czasu do czasu ściągam telefony z zagranicy i muszę powiedzieć, że można trafić okazję i rzeczy dużo tańsze niż u nas. Co do zakupów to wolę Ebay.co.uk ponieważ przy zamówieniu ze Stanów paczka może zostać zatrzymana przez celników ( cło na telefony wynosi chyba 0% natomiast vat który należy zapłacić 22% ). Co do zakupów z ebay.co.uk wątpię byś dostał 8310 za 350zł ( zakup 8800 to koszt około 400zł - 450zł z przesyłką+ opcjonalnie zdjęcie simlocka ).
BlackBerry: BRAK
Wysłany: 2008-05-08, 08:45
Cytat
Co do zakupów z ebay.co.uk wątpię byś dostał 8310 za 350zł ( zakup 8800 to koszt około 400zł - 450zł z przesyłką+ opcjonalnie zdjęcie simlocka ).
Noko83, chodzilo mi o doplate 350zł, bo kupujac nowy telefon, chcialbym sprzedac stary
Co do ebay'a, to na amerykanskim jest jednak taniej niz na angielskim ...
A jesli chodzi o przesylanie fantow z USA, to slyszalem, ze jesli kupujemy cos ze sklepu, to to idzie przez urzad celny i wtedy trzeba doliczyc ok 40%, natomiast paczka od osoby prywatnej nie podlega zadnym oplatom (tak slyszalem, ale nie wiem ile w tym prawdy).
*
Paczkę twój kontrahent ze Stanów może wysłać jako prezent ( do określonej wartości - telefon ma wartość na pewno wyższą - chyba, że sprzedawca ją zaniży ) co nie oznacza, że paczka nie zostanie zatrzymana do sprawdzenia ( sprawdzane wyrywkowo ), jeżeli zostanie będziesz musiał podać realną wartość przedmiotu i opłcić vat 22% ( co do cła to na pewno z Chin na telefony jest 0% - co do stanów to nie wiem może podobnie ). Wiele telefonów sprowadziłem z ebay.co.uk i muszę powiedzieć, ze z ich cen jestem zadowolony i uważam, że jest opłacalniej niż ze Stanów.
Uważam, że jest warty dopłaty ale ja osobiście wolę serię 88xx ( nie potrzebuję aparatu ), na klawiaturze lepiej mi się pisze niż na 83xx no ale to wszystko kwestia gustu
ównież nie do końca uważam, iż kuleczka jest lepsza od trackwheela bocznego
co prawda to rzecz gustu, ale jednak mozliwosci poruszania i nawigacji sa znacznie wieksze w przypadku perly...... probowales przegladac internet z trackwheelem ??/? koszmar, zupelnie co innego z kulka, oraz nie mowiac juz o tych wszystkich leworecznych .....
_________________ I've been a weirdo every since the Doc said 'push'...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum