Wysłany: 2008-06-11, 11:18 Przeniesienie bazy BlackBerry na nowy serwer.
Witam, szykuje mi się przeniesienie bazy BB na inny serwer. Ponieważ instalację obecną już zastałem, mam pytanie do Was, czy ktoś już przenosił bazę i czy są jakieś pułapki.
Nazwę serwera nadam identyczną jak poprzednio.
Zainstaluj oprogramowanie BES i podmień bazę danych SQL na starą, to powinno rozwiązać problem. Wcześniej przetestuj.
lukas
Oprogramowanie BES mam na innym serwerze i nie ruszam tego. Natomiast zmienia się server SQL na którym leży bazka, przechodzimy na nowszy sprzęt i sql2k5 (wcześniej był 2k)
tak nie testowałem ale wydaje mi się ze przy instalacji sql2k5 sam z migruje bazy do nowszego oprogramowania, trzeba będzie uważać na pewno na zabezpieczenia bo są zupełnie inne jak na starym sql i żeby się nie okazało że sql zabroni dostępu.
Dla domyślnych ustawień.
Czy trzeba przenieść bazy z pod tej ścieżki: C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data
Czy gdzieś jeszcze jakieś bazy są trzymane pod katalogiem C:\Research in Motion
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum