Posiadam od miesiaca Blackberry 8310 curve. Zadowolony jestem nie powiem ale do dzisiajnie moge odpalic pregladania stron. Firmowa pregladarka sie nie da, sciagnalem opere, podczas instalacji opery mam komunikat ze polaczenie nie poweiodlo sie. Phone chodzi w sieci o2 uk. obok zasiegu sieci caly czas swieci mi sie GPRS albo EDGE. jak mam malo kasy na koncie bo karta jest nie na kontrakt to otrzymuje informacje ze internet service wymaga 15p minimum. W suatwieniach TCP wladowalem dane ze strony mojego operatora o2 , co mam jeszcze zrobic, wyznam ze sie pogubilem. wlozylem juz karte od kolegi ktory ma XDA Orbit i u niego dzila net u mnie nie. Jakies rady ??
A tak z innej manki to mam pytanie dotyczace baterii. Baterie nowa powinno sie naladowac do fulla, tak tez zrobilem z moja i w pierwszym tygodniu chodzila baardzoo dlugo ale to byl 1 tydzien, bawilem sie nia podpinalem do kompa i w trakcie zauwazylem ze on doladowuje sie zk ompa. Czy to ma jakis wplyw na to ze teraz bateria po 24 godzinach pracy stanby traci 20% ??
TNX
co do netu to sie nie orientuje. mysle ze jednak chodzi o konfiguracje .. skontaktuj sie z operatorem napewno cos poradza. a jezeli chodzi o podpinanie do kompa i ladowanie to faktycznie moze zaszkodzic nowej bateri. istota formowania polega wlasnie na tym aby naladowac na ful i rozladowac na maxa i tak z 3 razy:)
juz wiem co nie co o moim BB, hmm mam go miesiac i postanowilem go sprzedac, Model 8310 jest oki ale wymienie go na 8320. A co do dostepu do neta. moj operator komorkowy podaje mi pelne informacje APN , user i haslo podaje tez gateway ale nie wiem jak moge go wpisac!!! mysle ze mam zla brame. Operator ma w usludze wysylanie ustawien gprs ale na prosbe o przeslanie ustawien ustawienia nie przychodza. pewnie nie maja tego modelu choc sprdaja go dziwne. Na stronie operatora mam opcje popbierz ustawienia na swoje blackberry ale dalej gdy wchodze to pyta o model tel i blacka nie ma tam!!!! kurka wodna!!! opertorem jest O2 uk. W komorce caly czas w rou mam napis GPRS albo EDGE. firewall mam wylaczony. poradzi ktus cus
a te literki masz male czy DUZE???
jesli male to to jest problem
tcp dla o2 uk to
apn: wap.o2.co.uk
pass:o2wap
user:password
pozniej wejdz w opcje potem advance i browser push
i upewnij sie ze wszystkie boxy sa zaznaczone,
jesli to nie pomoze to znaczy ze nie mozna przegladac stron innych poza wap za karcie!!!
_________________ I've been a weirdo every since the Doc said 'push'...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum