Mam pytanie skierowane głównie do pracowników naszych operatorów, którzy tutaj zaglądają. Ostatnio mam hopla na punkcie utrzymania prywatności - jako świeży i zielony użytkownik BIS zastanawiam się czy jest możliwa hipotetyczna sytuacja uzyskania dostępu niepowołanych osób (agencji rządowych, prywatnych detektywów, sąsiadki z dołu) do listy moich kont mailowych BIS? Nie mam tutaj na myśli sytuacji w której goście z Gospodarczej wchodzą z nakazem w ręku, ale np. kiedy jakiś zazdrosny mąż kontaktuje się z koleżanką z BOK, ta wchodzi do systemu, klika parę razy i ma dostęp do kilku tożsamości internetowych, dostęp do adresów e-mail czy (o zgrozo!) haseł.
Wiem że najlepszą formą tajnej komunikacji jest rozmowa szeptem pod prysznicem i nie zamierzam stosować takich środków "zamiast", ale ten temat bardzo mnie interesuje.
_________________ Zdrajców domem, zaś prawych przytułkiem ojczyzna
Ostatnio zmieniony przez RBuzz 2008-07-25, 08:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum