Dzien Dobry Za tydzien jade do Anglii, mam do wydania 1500 zlotych ( moze byc nawet troche wiecej ) i zamierzam tam kupic jakies Blackberry. I tutaj pojawia sie pytanie: Jakie Blackberry jest najlepsze? Chodzi mi oto zeby przede wszystkim mialo WIFI, GPS-a oraz pelna klawiature Qwerty. ( ma sluzyc jako drugi telefon do surfowania po internecie oraz pisac e-maili, nie potrzebuje dobrego aparatu czy odtwarzacza muzyki z racji tego ze posiadam do tych rzeczy Nokie N95 8GB ).
Chcial bym takze widziec jak wyglada sprawa takiego telefonu z Anglii a konkretnie czy mozna w nim zmienic jezyk/softa z angielskiego na polski ( jezeli tak to gdzie ? ) oraz ( jezeli bedzie mial, bo planuje kupic "unlocked" ) to czy da sie zdjac takiego Sim locka np. z Vodafone ?
Czy jest jeszcze cos co trzeba zrobic z takim "Angielskim Blackberry" zeby normalnie dzialal w Polsce? ( z tego co wiem to przejsciowke albo nowa ladowarke ale czy cos jeszcze ? )
Czy w razie jak by sie zapsul to mozna go dac do normalnego serwisu i tam go naprawia, chodzi o to czy nie ma klopotu z czesciami itp. ?
- Wiec krutko:
1. Jaki polecacie telefon do wymienionych powyzej zadan ? ( krotko: macie podac mi nazwe najlepszego Blackberry jakiego wybrodukowano ? )
2. Jak wyglada sprawa ze zmiana jezyka/softa ? ( gdzie to sie robi ?, jak? )
3. Czy da sie zdjac Sim locka z np. Vodafone ?
4. Co jeszcze zrobic zeby normalnie dzialal w Polsce ?
5. Jak tam z czesciami zamiennymi do Blackberry ? ( nie ma problemu z dostepnoscia w Polskich serwisach ? )
Prosze o szybka odpowiedz, zalezy mi na czasie. ( nie dlugo wyjezdzam a prawie nic nie wiem na temat Blackberry ). Przepraszam za bledy ale pisalem z komputera ktory ma jakies dziwne oprogramowanie i niedalo sie inaczej.
Z Gory Bardzo Bardzo Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Shady.
1. Jaki polecacie telefon do wymienionych powyzej zadan ? ( krotko: macie podac mi nazwe najlepszego Blackberry jakiego wybrodukowano ? )
Zastanów się, co piszesz, najlepszy jaki wyprodukowano? A masz 3.5k $? Niech zgadnę, nie? A jeżeli chodzi Ci o te wymienione funkcje, to potrzebujesz BB 8820. GPS, WiFi, Karty pamięci i MP3, nie ma aparatu.
SHARK napisał/a
2. Jak wyglada sprawa ze zmiana jezyka/softa ? ( gdzie to sie robi ?, jak? )
Da się wrzucić łatkę polonizującą z 8100.
SHARK napisał/a
3. Czy da sie zdjac Sim locka z np. Vodafone ?
Smok, to przeszło bańka PLNów, po kodzie na ebayu.
SHARK napisał/a
4. Co jeszcze zrobic zeby normalnie dzialal w Polsce ?
Pojechać do Polski.
SHARK napisał/a
5. Jak tam z czesciami zamiennymi do Blackberry ? ( nie ma problemu z dostepnoscia w Polskich serwisach ? )
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-06-15, 16:19
hm jak chcesz miec tylko do latania po necie to nie lepiej ci biedzie jakiegos palma kupic?
a co maja bledy ortograficzne do systemu operacyjnego... ja pod ubuntu mialem ff i normalnie mi sprawdzial pisownie jesli dobrze pamietam ;p
ps; linux jest bardzo dziwny ;]
pozatym bb jest jakby nie patrzec tylko kilka modeli i ich warianty... to nie jest takie trudne przejrzec ktory co ma ;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum