Wysłany: 2007-09-01, 14:43 Problemy z jeżyną...7230
Na wstępie pragnę się przywitać ze wszystkimi .
Zacznę od początku. Dawno, dawno temu, kupiłem sobie Blackberry 7230. Po jakimś czasie zauwazyłem, że zdaża się, iż nie dostaję sms-ów... W opcji stan ilość wolnej pamięci wynosiła 0... usunąłem kilka zbędnych pakietów jeżykowych i było OK. Aż zacząłem się bawić. ustawiłem sobie TCP na plus gsm, zgodnie z tym, co znalazłem na forum, sciągnąłem BBDM i operę mini. Wypakowałem operę, pojawiły się jakieś dwa pliki. Manager po wejściu do opcji OPEN znalazł tylko jeden z nich. Załadowałem go. Aby zycie nie mogło być za piękne, wyskoczył bląd. I dupa. co prawda w BB pojawiła się ikonka O, ale po wybraniu jej powiedziało, że brakuje jakiegoś pliku. Usunąłem wszystko co wgrałem. i znów, pojawił się problem z pamięcią: 0 bajtów. Cóś mi się wydaję, że bedzie zmiana softu... choć zupełnie się na tym nie znam... Pomoże ktoś?
Hmm... Coś z pamięcią, nie pamiętam całego komunikatu. Wyjąłem mu baterię, żeby przemyślał swoje zachowanie, i teraz pokazuje 868144 bajtów wolnych, i 13631488 zajętych. ZAJĘTYCH PRZEZ CO? nie wgrywałem do niego nic, a nawet usunałem sporo żeczy... "Hale... Ho-so-hozi?..."
Hmm... Kliknąłem w Twój link, a tu Sjuprajz:
We're Sorry...
* You've entered this page in error because you have the incorrect link.
Please make sure that you have the correct link to download BlackBerry software.
If you have any questions, please contact the webmaster.
Masz jakiś inny link?
System sam w sobie zawsze sporo zajmuje, ale u Ciebie chyba faktycznie za duzo.
Może będziesz musiał sobie dać nowsze firmware, ale lepiej poczekaj aż się wypowie jakiś spec od tego modelu
To pozmieniaj Operze zasady w opcje - opcje zaawansowane - aplikacje, daj dostep do plików i do internetu, albo wyłącz firewalla, jeśli nie dostajesz maili, bo raczej w smsie wirusa nie dostaniesz
PS
Albo podziałaj brutalnie i zrób i to i to naraz, to go zbije z tropu.
Hmm... W opcji zapora firewall jest status włączone, i niema opcji żeby to zmienić. W opcje > aplikacje niema czegoś takiego jak dostęp do plików i internetu... w pozycji "Opera Mini" mogę tylko wyswietlić właściwości , usunąć lub pokazać moduły.. Masz kontakt z jakimś "Specem od 7230"?
Jak nie możesz wyłączać firewalla, to ja juz nie wiem.
Jedyna porada ode mnie to zapodaj sobie nowy firmware, nic więcej Ci juz nie wymyśle
A spece niech sie sami na forum odezwą, w końcu miał tu ktoś 7230 nie?
Ja znam Twój problem bardzo dobrze... Co do pamięci: sam soft zajmuje 13.5 MB, więc tutaj nic nie poradzisz... Co do Opery: mam ten sam problem i uszę Cię zartwić, że nic tutaj nie poradzisz... Widocznie kupileś telefon dedyowany na inną sieć! Pzdro...
Shit. No cóż, poszperam za innym. wgrałem sobie nowy soft cingulara, i ilość pamięci oscyluje wokól 2.000.000 bajtów... Ten smak, ta różnica. Wgrałem sobie BerryPix, Operę (jak się okazuje bezuzyteczną) i mimo to zostało mi sporo miejsca. A neta mam w domu...
Witam ponownie, sorka za wygrzebywanie starego tematu. W międzyczasie przybyło mi kilka 7230, wszystkie z "errorem 507". Wgrałem soft i śmigają. Jeden z nich idzie do mojego brocka, ale dla niego brak polskiego jest okropną bolączką (wałkoń jeden). A z tego co pamiętam, to w 7230 obsługa języka polskiego była jako aplikacja. Czy da się ją pobrać z sieci / sczytać z innego telefonu i wgrać przez BBDM? Jeśli tak, prosiłbym o zapodanie linka / przesłanie jej na maila. Lub, jeśli to niemożliwe, czy jest gdzieś dostępny cały soft po polsku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum