shine
BlackBerry: 7290
Wysłany: 2008-08-20, 19:17 Problem z klawiszem - wina softu czy usterka?
witam wszystkich forumowiczów. od dzisiaj jestem użytkownikiem bb 7290. Telefon kupiłam bez simlock'a, z polskim menu.
problem dotyczy tego klawisza znajdującego się pod "rolką". parę razy mi się zaciął (musiałam nacisnąć go np 2 razy, żeby zadziałał), a teraz nie reaguje w ogóle :(.
jaka może być tego przyczyna? czy mogę z tym coś spróbować zrobić?
proszę bardziej doświadczonych użytkowników bb o pomoc.
Na moje oko to przycisk pod rolką jest brudny.. Trzeba rozebrać jeżynką i przemyć rolkę(a szczególnie przycisk) jakimś alkoholem(polecam spirytus salicylowy bo nie szkoda, a kategorycznie odradzam piwo i wino ).
Powodzenia.
Wysłany: 2008-08-20, 23:19
tak jak pisze alien :)
jak bylem na plazy to mi nalecialo duzo tego syfu piasku itp i tez sie nie chcialo wciskac... rozebralem, wzielem moja ulubiona vodke 75volt :) i pare kropelka na koleczko i krecimyyyyy i tak przez pare min teraz chodzi lepiej niz jak nowe ;p
czasem mozna jeszce podmuchac troche xd
Wysłany: 2008-08-21, 06:17
ale ten klawisz się wciska. tylko nie działa. czy mimo wszystko zalecacie rozkręcanie ?
Wysłany: 2008-08-21, 13:49
a co ci szkodzi rozkrecic i sprawdzic? to jest 3min roboty...
ale jak chcesz sie upewnic, klawisz sie lekko wciska i slyszysz wyrazne *klik* ?
pozatym jak wczesniej sie wciskal raz na jakis czas a teraz nie to to ewidentnie hardware ;)
Wysłany: 2008-08-21, 18:05
zastosowałam się do porad w FAQ, wlasnie skonczyłam czyszczenie mojego bb (rozkrecilam) i nic :(.
kurczaczek no...
normalnie by mi to nie przeszkadzalo (w koncu jest jeszcze rolka), ale są miejsca w menu, z których nie sposób wyjść przy pomocy rolki :/. i wtedy trzeba wył. i wł. bb od nowa.....
ech.
ps. słychać wyraźne 'klik'
EDIT.
Panowie! (i Panie!) działa ! :):):):)
już za każdym razem. ufff.
ale jak go rozkręciłam to się przeraziłam, tyle tam syfu było.. :|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum