Bo po podłączeniu BB do komputera komputer widzi go jako dysk wymienny ale po kliknięciu na niego wyskakuje "Włóż dysk do stacji dysków Dysku wymiennego".
Wraz z kartą dostałem czytnik kart na USB i w tym czytniku ta karta działa.
Sformatowałem tą kartę w czytniku SanDiska na FAT (wcześniej miała system plików FAT32) i teraz na wyświetlaczu telefony pojawia sie "włożono kartę multimedialną" ale nadal nie działa
Poza tym wyjąłem koledze kartę Sandisk 1GB z BB8300 i tez jej nie rozpoznał.
Według mnie problem jest w tym że obsługa karty pamięci w telefonie została zablokowana przez operatora w tym wypadku O2 (tak sadze po kłódce obok opcji wył. Tylko pojawia sie pytanie po co operator miał by to robić? Niedługo zdejmę z niego simlocka to może problem sam sie rozwiąże...
BlackBerry: 8300
Wysłany: 2008-01-14, 15:56
Częściowo słusznie podejrzewasz, prawdopodobnie obsługa karty pamięci jest zablokowana przez restrykcje "IT Policy". Dlatego telefon z kartą nie jest widoczny pod Windows jako dysk wymienny. Powinieneś móc przerzucać pliki na kartę przez Media Managera w DM. Spróbuj.
Może mi ktoś wyjaśnić co to jest "IT Policy" i dlaczego mój telefon miał by być zablokowany?
Kupiłem go od znajomej z UK a ona rzekomo go tam znalazł... Możliwe ze on jest kradziony lub ktoś zgłosił jego zaginiecie i dlatego został zablokowany?
Przez Media Manager tez probowałem i pisze żeby wałczyć funkcje zapisu w telefonie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum