jaki jest sens porównywania sportowego 2 osobowego auta z 6 osobową reprezentacyjną limuzyną ?
BB to z założenia produkt dla biznesu - Iphone dla przeciętnego użytkownika słuchającego muzy, ganiającego za gadzetami itd.
poza tym porównanie jest nie "szczere" bo wykazuje się w iphonie braki które nie istnieją - np brak MMS - technicznie tak ale programowo nie - wystarczy zainstalować program i voil'a... i kilka innych kwestii :)
@up niby tak ale testy porownawcze maja na celu porownanie telefonow z fabrycznym oprogramowaniem bez dodatkowych aplikacji bo co kto pozniej sobie zainstaluje to juz jego sprawa nie wszyscy patrza na to ze mozna cos dogra itp. dla niektorych liczy sie tylko to co tel ma w chwili zakupu a wiekszosc potencjalnych nabywcow nowosci to ( bez urazy dla nikogo ) sliniace sie nastolatki ktore musza to poprostu miec zeby zaszpanowac
_________________ BlackBerry 8310 Curve OS v4.5.0.93 PL
No Lock + 4GB SDHC
BlackBerry: Bold
PIN: 2556EA8F
Wysłany: 2008-10-04, 18:21
Padaka napisał/a
poza tym porównanie jest nie szczere bo wykazuje się w iphonie braki które nie istnieją - np brak MMS - technicznie tak ale programowo nie - wystarczy zainstalować program i voil'a... i kilka innych kwestii :)
Jak do dwuosobowego sportowego auta przyczepisz wielką luksusową przyczepę to pewnie był by to lepszy zestaw niż limuzyna, ale czy aby na pewno to to samo?
W 2 strone też tak to działa - do BB tez jest aplikacja do synchronizacji z iTunes ;)
Dla mnie iPhone nie istnieje, BB używam służbowo i prywatnie.
PS.Jakieś 2 miechy temu byłem w pubie ze znajomymi i kolega próbował przez iPhone'a odebrać pocztę na wp... Skończyło się na tym, że odbierał ją przez moje BB, bo nie miał zasięgu w tej samej sieci ;)
_________________ Wiedz, że stoisz, gdy stojąc lękasz się upaść, gdy czynami na cnoty cnotami na czyny zasługujesz.
inaczej - bo widze że część nie kuma w czym problem - Iphone to gadzeżet z telefonem więc nijak się nie da go porównywać z BB... narzędziem które zostało stworzone z myślą o dostępie do poczty firmowej.
dwa różne światy - dla każdego kto nie korzysta z BIS/BES iphon bedzie lepszym telefonem - bo ma więcej softu, bardziej urozmaiconego, ma większy support itd itp...
( taki jest fakt) natomiast niektórym moze nie odpowiadac ekran dotykowy czy Apple jako Apple, może też nie chce się lansować jako gadżeciatrz lub utorzsamiać z kolorowymi yupiies i dlatego krzyczy że Iphone to beeee :) itd...
Nie zmiena to faktu że takie porównanie nie ma większego sensu... A porównywanie samych parametrów technicznych też jest złe - bo Iphone to z założenia gadżet na którym użytkownik według własnego widzimisie ma zainstalowac to co chce i jak chce - a BB mimo wszystko jest produktem już spreparowanym przez producenta... :)
Dwa inne twory - prywatnie marze o iphonie ( ale Play niestety nie oferuje) a służbowo jednak BB - pod warunkiem obsługi BIS...
prywatnie marze o iphonie ( ale Play niestety nie oferuje) a służbowo jednak BB - pod warunkiem obsługi BIS...
To ty jeszcze jesteś nieuformowaną masą, w której trzeba coś wyrzeźbić Jednocześnie chcieć iPhone'a i Blackberry oznacza, że do końca nie poznałeś żadnego z nich lub jeszcze nie wiesz czego potrzebujesz... Co takiego jest w iPhone czego nie ma BB ? Jest raczej odwrotnie. Mając więc BB masz dwa w jednym Ja od 4 lat nie używam niczego innego jak BB, mimo że zbaczałem z drogi jak pojawiał się jakiś nowy gadżet, bo nie ukrywam, że lubię nowości... Po paru tygodniach czy miesiącach jednak wracałem na prawidłową ścieżkę i tak do dziś...
Twoja masa zato jest baardzo ograniczona - czytaj ze zrozumieniem - prywatnie - znaczy inaczej dla rozrywki, przyjemności dla kilku chwil dziennie gdy mogę się oderwać od pracy, rodziny, obowiązków i posłuchać muzy, obejrzeć film zagrać w fajną gierkę to wszystko zapewnia Iphone a nie zapewnia na tym samym poziomie BB.
To że jesteś zapatrzonym fanatykiem BB nie oznacza że jest to produkt idealny dla każdego. Jeśli teraz będziesz próbował mnie przekonać że BB jest lepszy do celów rozrywki od Iphona to mnie rozbawisz na potęge i potwierdzisz że nie potrafisz obiektywnie spojrzeć na te dwa modele ... ponadto rynek sam weryfikuje tego typu kwestie i nie ukrywajmy - BB jest produktem niszowym - skierowanym do biznesu co jednoznacznie go określa i ukierunkowywuje....
PS.
Iphona użytkowałem przez około 2 tygodnie z pełnym dostepem do iTunes (legalnie) i dla tego wiem że prywatnie bardzo by mi pasował.
BB używałem przez ponad rok służbowo i przez kilka dni model 8220 - więc wiem co który potrafi i do czego służy.....
1)Twoja masa zato jest baardzo ograniczona ...........
2)To że jesteś zapatrzonym fanatykiem BB nie oznacza że jest to produkt idealny dla każdego.
3)Jeśli teraz będziesz próbował mnie przekonać że BB jest lepszy do celów rozrywki od Iphona to mnie rozbawisz na potęge.....
Ad1. Za grosz poczucia humoru, nawet emotikony z uśmiechami dodałem aby ciężej kumający wiedzieli, że to żart... Ale czego można się spodziewać po osobie z nickiem PADAKA
Ad2. Z reguły fora tematyczne są dla fanatyków danego tematu...
Ad3. Napisałem na końcu, że polecam Bolda. Z serią 82xx czy 88xx to faktycznie nigdy się nie przekonasz.....
[ Dodano: 2008-10-05, 12:17 ]
Padaka napisał/a
...dla rozrywki, przyjemności dla kilku chwil dziennie gdy mogę się oderwać od pracy, rodziny, obowiązków i posłuchać muzy, obejrzeć film zagrać w fajną gierkę to wszystko zapewnia Iphone a nie zapewnia na tym samym poziomie BB......
I ty chcesz to wszystko robić iPhone'm ???? To serdecznie współczuję Ja ma telewizor, DVD, kompa i inne użyteczne do tych celów media ... Oglądanie w telefonie czy granie traktuję raczej jako zabicie nudy w podróży lub tam gdzie nie ma innych mediów ... Żaden telefon, nawet fantastyczny iPhone nie służy do oglądania filmów czy grania. To dodatkowe gadżety..
Co do słuchania muzyki, to spróbuj Bolda wyposażonego w odtwarzacz z korektorem i wzmacniaczem dźwięku z którego trzech głośników wydobywa się krystalicznie czysty i "wyposażony" w basy dźwięk zanim to ty zaczniesz mnie rozbawiać...
A wierz mi, Bold w dziedzinie multimediów nie ustępuje parametrami nawet na krok iPhone'owi o ile go nie wyprzedza jak pokazują testy dostępne na stronach www, a nawet w tym temacie w pierwszym poście... http://blackberryforums.p...ead.php?t=76066
Możesz poczytać również opinie kolegów, między innymi posiadaczy iPhone'a : http://www.bbpolska.org/b...brac-vt1957.htm jeśli jeszcze ich nie czytales zanim zaczniesz pisać o kimś, że jest ograniczony... Moja wiedza i opinia na każdy temat, jeśli ją wyrażam, oparta jest na czytaniu co piszą, słuchaniu co mówią i namacalnym wypróbowaniu wszystkiego o czym sie wypowiadam... Twoja natoniast chyba jedynie na przeglądaniu kolorowych broszur producentów...
Jeśli natomiast przyjdzie zadzwonić, lub coś napisać (do tego służy przede wszystkim telefon), to życzę powodzenia w pisaniu na dotykowej klawiaturze (próbowałem, może da się przyzwyczaić, lecz nigdy nie prześcignie QWERTY), lub dodzwonieniu się z miejsc o słabym zasięgu z czego iPhone jest znany...
[ Dodano: 2008-10-05, 14:11 ]
Padaka napisał/a
BB używałem przez ponad rok służbowo i przez kilka dni model 8220 - więc wiem co który potrafi i do czego służy.....
A jeśli chcesz mierzyć się na czasy użytkowania, ilość posiadanych modeli i wiedzę do czego służą (śmieszne) to ja BB używam od czterech lat (lada moment 5) i Bold jest moim szóstym Blackberry'm ... Jak nabędziesz podobnego doświadczenia i poczucia humoru to dopiero mnie krytykuj...
_________________ BlackBerry® Bold™ v4.6.0.185 w Orange PL
Temat przygasł, ale nieco go wskrzeszę... jak dla mnie to dwa produkty nie do porównania. Dla mnie to dwa produkty, które można umieścić na krańcach skali ;) Cieżko porównywać sportowe auta z limuzyną albo raczej z terenówką ;) Miałem BB 7290, później Pearl, potem była zdrada na N95 8GB oraz iPhone... ten ostatni nudzi się najszybciej... teraz pokornie wracam do BB ;)
7290 był super, ale do wrzuciłem w piasek na plaży... Pearl rewelacja - nie wiem co mi odbiło, żeby go porzucuć. N95 prawie dobrze, ale iPhone po dwóch miesiącach zaczął mnie meczyć. Do Jabłuszka nikogo nie chcę zniechęcić, jak piszecie - wszystko zależy od potrzeb i oczekiwań. Jak dla mnie to porządanie to efekt rewelacyjnie przygotowanej kampani marketingowej.
No i iPhone nie jest już wyjatkowy... Ma go każdy kto chciał ;( Nawet Pani z warzywniaka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum