Wysłany: 2007-10-25, 21:38 Polski język do BlackBerry 81XX (Pearl)
Pakiety językowe dla Blackberry 8100 8110 8120 8130
Dla oprogramowania serii 4.2, 4.3 oraz 4.5
Opis:
Po wgraniu tych pakietów, telefon na pewno nie działa wolniej (389p w BenchmarkMagic) oraz bateria nie wyczerpuje się po 15h(Tak jak to działo się w poprzednich wersjach). Niestety dla pakietu 4.2 jest parę niedociągnięć w postaci braków w tłumaczeniu, ale dosłownie kilku.
Ważne aby przed wgraniem sprawdzić jaka jest aktualnie wersja softu w telefonie. (Menu->Options->About)
Po aktualizacji softu, pakiet znika z naszego telefonu, ale wystarczy go zainstalować jeszcze raz.
Download:
4.2(8100)
Pakiet jest kompatybilny dla wszystkich softów dla 8100 wyższych od 4.2.1.107 włącznie.
Na niższych może nie działać poprawnie.
Nie będzie działać na softach serii 4.5
8100-4.2.1.107.PL
4.3(8110, 8120, 8130)
Pakiet jest kompatybilny dla wszystkich softów serii 4.3
Jest to wersja bez polskiego wybierania głosem, które zawieszało telefon. Konfiguracja wi-fi oraz opcje GPS po polsku.
8110-4.3.PL 8120-4.3.PL 8130-4.3.PL
4.5(8100, 8110, 8120, 8130)
Pakiet jest kompatybilny dla wszystkich softów dla 8100 wyższych od 4.5.0.9 włącznie.
Nie będzie działać na softach serii 4.2
8100-4.5.0.42.PL
Jeśli chodzi o modele poniżej to prosiłbym aby ktoś mi napisał czy wybieranie głosowe zawiesza telefon, jeśli tak to usunę. Bo nie mam na czym przetestować.
8110-4.5.PL 8120-4.5.PL 8130-4.5.PL
Instalacja:
Ważne aby przed instalacją odinstalować, o ile jest jakiś zainstalowany, soft do blackberry.
Jeśli tego nie zrobimy to Desktop Manager uzna, że nie ma nic do zainstalowania.
Instalujemy za pośrednictwem Desktop Managera plik z rozszerzeniem alx.
właśnie z moich przemyśleń dochodzę do wniosku, że ten sposób powinien działać na wszystkich z softem 4.2 dlatego proponuje mrkubix jeśli chcesz przetestować to odezwij się na priv(podaj maila) a w późniejszej fazie się udostępni oficjalnie na forum, nie chce tego udostępniać od razu żeby każdy wgrywał i miał później pretensje do mnie
Wszystko pięknie ładnie działa na pearl. Polecam
Tylko u mnie zamiast "ą" "ń" występują znaki zapytania.... U ciebie tez tak jest? Można to jakoś zmienić bo dziwnie wygląda np napis: "Ksi??ka adresowa" Albo chociaż z ą zrobić a to było by tez dobrze.
Pozdrawiam
dodane: na screenach widzę że masz napis Wiadomości u mnie widnieje Wiadomo?ci.
aha i znaki zapytania występują tylko na oknie głównym
Hmm u mnie normalnie wszystkie literki z ogonkami są, może spróbuj wybrać inną czcionke, ja pracuje na BBMillbank Tall, może też zależy od wersji softu? ja mam najnowszy taki jak w podpisie albo spróbuj użyć innego skina.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum