A dasz jakiegoś linka z kąd można pobrać alx + cod?
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
----------------------------------------------------------
PIN:25561204
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
obsługa gg:
1. Rejestrujemy się z poziomu telefonu w papli.
2. Logujemy się
3. Dodajemy Serwis bramki gg (jeden z 3ch, jeżeli któryś nie działa wybieramy inny)
4. Kontakty z gg automatycznie ściągają się na terminal.
Zaznaczanie kontatu na liście spacją, resztę obsługuje jog dial(kółeczko). W trakcie rozmowy spację mozna użyć do pisania nowej wiadomości.
Trochę mało wygodna obsługa, program nie jest przystosowany do naszych terminali, ale za to w pełni darmowy i można pogadać
Już zainstalowałem i wypróbowałem zacznę od plusów
Plusy:
- Działa na BB
- W miarę prosty interfejs
- Działa Gadu-Gadu i można pisać do osób ukrytych (w przeciwieństwie do GoogleTalka)
Minusy:
- można korzystać tylko z serwera jabberowego papli i przez niego można dopiero wykorzystać GG transport z innego serwera
- nie działa import kontaktów, więc najlepiej zainstalować paple na komputerze i ręcznie wpisać wszystkie kontakty
- na telefonie nie można ustawić tylko że widzimy wszystkie kontakty alfabetycznie (niedostępni wymieszani z dostępnymi) albo tylko sami dostępni. Nie ma takiego standardowego widoku jak w Gadu-gadu (najpierw alfabetycznie dostępni, a potem niedostępni)
Na razie tyle.
_________________ Google i Szukaj to najbardziej obczajeni goscie na tym forum - nie zapomnij zapytac ich, zanim zaczniesz pytac nas...
---
Slownik Ortograficzny (i inne...) - plug-in dla Mozilli i Firefoxa, zainstaluj KONIECZNIE
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
No więc po ponownym przetestowaniu programu jestem zadowolony.
Po zainstalowaniu uaktywniłem bramkę gg tą pierwszą od dołu i lista kontaktów z serwera gg sama się ściagneła,(na bramce z serwera papli to nie działa) i wszystko ladnie działa.
Faktycznie denerwuje to że kontakty sa alfabetycznie a nie według dostępności i w porównaniu z płatnym gadu mobile wypada kiepsko, ale za to aplikacja w pełni darmowa i spełnia swoje zadanie.
2 dni męczyłem się na tej papli i wróciłem do GoogleTalk.
Kolejne minusy Papli:
- brak możliwości odpowiedzi bezpośrednio jak ktoś do nas zagada
- brak integracji pod względem informowania przez teminal o nowej wiadomości
- mało przyjazna obsługa
---
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
- brak możliwości odpowiedzi bezpośrednio jak ktoś do nas zagada
- brak integracji pod względem informowania przez teminal o nowej wiadomości
Własnie tez mnie to dziwiło, ale papla informuje. Jak ktoś do nas zagada, to na dole w prawym roku wyświetla sie chmurka i wtedy żeby odebrać to trzeba wcisnąć klawisz u mnie 6. Tym samym klawiszem przełączam użytkowników z którymi aktualnie rozmawiam.
ALe wtedy wyświetlasz tylko to co napisał. A żeby mu odpowiedzieć to musisz sam rozpocząć rozmowę. A jak to nieznajomy nr to trzeba go zapamiętać i dopisać.
---
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
Aha :) . Ja po wszystkich przyciskach przeleciałem oprócz spacji :|
---
RIM 8820
Soft.ver. 4.5.0.69 (92)
Blackberry Enterprise
witam,
morduje sie z ta papla na rozne sposoby nie nie moge sie zalogowac...
i co wy mowicie o jakis 3 severach?? nie trybie tego =(
Wchodzac do aplikacji papla mam do wyboru:
- loguj
*login
*haslo
*serwer (domyslnie papla) jabber.papla.pl
- nowe konto
*login
*haslo
*powtorz haslo
*Email
*serwer (domyslnie papla) jabber.papla.pl
- ustawienia
*status
*numer tel.
*autologin - ON/OFF
*dzwiek - ON/OFF
*wszyscy/dostepni
*reset
- koniec
Wie ktos jak to poustawiac? co wpisac w polu "server"? mam glownie problem z zalogowaniem.. internet mi na operze chodzi czyli APN mam wporzadku.. prosze o odpowiedz... cya
Pozdro,
Magik
_________________ "nie pytaj, tego nie wie nikt, bo nikt nie wie tego, ze mam cos czego nie masz ty..."
Musisz załozyć sobie nowekonto, i ta nazwa serwera która jest, jest dobra.
Wtedy powinno cie bez problemu zalogować na jabbera. Kiedy się zalogujesz , to dopiero dodajesz opcje serwera gadu gadu i wpisujesz numer i hasło z gg( serwer też jest automatyczny.
utworzyłem konto na papli, na komputerze idzie na telefonie mam blad tresci:
"INFO
nastapil blad w komunikacji !java.oi.IOException: Open tunnel - max timeaut"
jak ktos wie jak to zrobic to prosze uprzejmie.. jak nei chce sie wam pisac to przezyje.... bez tego.. ale nie ukrywam ze bylo by fajnie..
z gory thx...
Magik
_________________ "nie pytaj, tego nie wie nikt, bo nikt nie wie tego, ze mam cos czego nie masz ty..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum